Tak, fordi du slukkede med

Tusind tak til dig og alle de andre, der bakkede op om Norlys’ landsdækkende initiativ til at slukke for Danmark 1. januar til gavn for fællesskabet. Jeres velvilje til at spare på strømmen sikrede 45.000.000 kr. fra Norlys til Røde Kors. 

Donationen vil komme nogle af landets mest udsatte børn og voksne til gode. Tak, fordi du var med til at slukke for strømmen og tænde for fællesskabet!

Alle har brug for fællesskaber, at blive set og at høre til. Det ser vi hos Røde Kors hver dag året rundt i hele landet, når vi inviterer tusindvis af mennesker ind i fællesskaber, der gør en forskel.

Lige nu, hvor krisen rammer, har vi brug for at rykke endnu tættere sammen. Og vi skal især huske dem, der er ekstra sårbare og udsatte lige nu. De har brug for os. For er du allerede ramt, bliver du ekstra ramt, når krisen kommer. Mennesker, der er hårdt presset på økonomien, får hurtigt en hverdag, der også er presset mentalt og socialt. 

Krisen rammer udsatte familier allerhårdest

Alt for mange glider ud af de fællesskaber, som er så vigtige for vores trivsel, eller kommer aldrig ind i dem, fordi der hverken er penge eller overskud til at være med, hvor andre mødes. På fodboldbanen, i foreningen, til festen. 

Alarmerende tal fra en ny Røde Kors-undersøgelse viser, at den nuværende krise slår hårdt ned på de familier, som i forvejen er ramt. 56 % af forældrene svarer, at deres børn har måttet undlade at deltage i sociale arrangementer som fx fødselsdage, skoleudflugter eller fritidstilbud, fordi der ikke var råd. De er meget kede af at skulle begrænse deres børns sociale liv.

 

”Man bliver negativ og meget følelsesladet, når man må sige til børnene, at de ikke kan komme til fødselsdag, og at man nærmest ikke har råd til mad. Man bliver rigtig flov og ked af sin situation.”

Citat fra forælder i Røde Kors' nye undersøgelse. Læs mere her

Vær med til at tænde flere fællesskaber

Vi må ikke tabe nogen. Der er brug for, at vi rykker tættere sammen for at styrke fællesskabet og hjælpe dem, der er allerhårdest ramt. Med den nuværende krise har endnu flere mennesker brug for håndsrækninger, varme invitationer og trygge netværk. 

TAK, fordi du var med til at slukke for strømmen på årets første dag og TÆNDE for fællesskaberne. Med støtten fra Norlys og alle jer, der slukkede for Danmark et øjeblik, sikrer vi sammen mange nye fællesskaber, hvor vi kan invitere endnu flere ind. 

 

Se hvordan du kan spare med her

Q&A

Kontakt

Røde Kors
Info@rodekors.dk

Norlys
Læs mere om kampagnen her