Velgørenhed

Danskernes velgørenhed er afgørende for, at vi kan gøre en forskel for millioner af mennesker i nød. Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer ude i verden. I Danmark skaber vi fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv.

Du kan trække velgørenhed fra i skat

Du kan få skattefradrag for dine donationer til velgørenhed både som privatperson og virksomhed. Vil du give et bidrag til velgørenhed inden skatteåret for 2019 udløber, kan du gøre det her. Vi skal nok sørge for at indberette til SKAT.

Giv en donation her og få skattefradrag

Hvad er velgørenhed?

For Røde Kors handler velgørenhed om at hjælpe mennesker. Nogle giver deres tid som frivillige, og andre giver økonomiske bidrag til hjælpearbejdet. I Danmark knokler 33.000 Røde Kors frivillige hver dag for at gøre en forskel for udsatte mennesker og familier. Og endnu flere støtter os hver måned med donationer til hjælpearbejdet. Det er den opbakning, der gør hjælpen mulig.

For generalsekretær Anders Ladekarl handler velgørenhed om glæden ved at give:

”For mig personligt er velgørenhed et spørgsmål om at dele ud af mit personlige overskud uden at få andet end glæden ved at give tilbage. Det kan være en donation af penge, brugt tøj eller ved at bruge min tid på nogen, der har behov for en hjælpende hånd, at gøre en forskel i andres liv. Om at se ud over sine egne behov – at se, at der er mennesker, der måske har brug for ens hjælp, og så hjælpe dem bedst muligt. Velgørenhed kan være at give en varm kop kaffe til en, der fryser. At hjælpe børn med lektierne på det lokale bibliotek.”

Giv en velgørende gave, der hjælper hver måned

Ønsker du at hjælpe os med at hjælpe mennesker i nød, kan du støtte vores hjælpearbejde hver måned som Nødhjælper. Som Nødhjælper sender du et fast beløb hver måned, som sikrer, at vores hjælpearbejdere kan være der i de afgørende øjeblikke, hvor der er brug for hjælp. Vi var de første, der stod klar til at hjælpe under tsunamien i 2004. Under jordskælvet i Haiti 2010. Og i Syrien lige nu, hvor tusinde af civile lider og har brug for din og vores hjælp.

Støt vores arbejde fast hver måned

Andre donationer eller bidrag til velgørenhed

Hvert år bakker tusindvis af danskere op om vores arbejde ved at sende et bidrag som privatperson eller som virksomhed. Det er en afgørende støtte til hjælpearbejdet i verdens brændpunkter og herhjemme.

Som privatperson kan du fx blive katastrofepartner og støtte vores arbejde hver måned. Er du som virksomhed interesseret i velgørenhed, findes der også flere muligheder. Måske vil du donere dine medarbejderes frivillige arbejdskraft eller tegne et erhvervsmedlemskab? 

Læs om vores forskellige indsamlinger - og vælg hvad du vil støtte

Du kan få skattefradrag, hvis du donerer til velgørende formål

Når du giver et bidrag til velgørenhed i Danmark, kan du få skattefradrag for din donation. Vi skal som organisation kende dit cpr-nummer for at kunne sikre dig fradrag. Når vi kender det, modtager du automatisk dit fradrag for alle bidrag – dog er det maksimale skattefradrag for 2019 16.300 kr. Virksomheder kan også få fradrag for donationer til velgørenhed, partnerskaber og lignende. 

Sådan får du skattefradrag for din støtte

Velgørende arbejde: bliv frivillig og gør en forskel

Du kan lave frivilligt arbejde i Danmark og blive en af vores over 330.000 frivillige. Som frivillig bliver du en del af dit lokalsamfundet og er med til at hjælpe dem, der har allermest brug for støtte eller omsorg i dit nærområde. Du vælger selv, hvilken type frivilligt arbejde, du har mest lyst til at udføre.

Bliv frivillig i Røde Kors


 

 

Røde Kors kun bruger 7% af din støtte til administration

 

Røde Kors hvert år hjælper 85 mio. katastrofeofre

Du får fradrag for hele det beløb, du giver til velgørenhed


 

Om Røde Kors' hjælpearbejde

Frivillige ildsjæle hjælper de allermest sårbare i Danmark. Vi besøger ensomme og strikker tæpper til nødhjælp, vi giver lektiehjælp og arrangerer ferielejre, og vi holder de døendes hånd i de sidste timer. Vi sørger for, at danskerne kan førstehjælp, så vi kan hjælpe hinanden, hvis uheldet sker. Hvis du har nogle timer om ugen til frivilligt arbejde, byder vi dig hjerteligt velkommen som frivillig her.

Og ude i verden står vores specialiserede nødhjælpsarbejdere og 17 mio. frivillige står altid klar til at rykke ud med hjælp, når krigen raser, og når naturkatastrofer rammer.

Vi hjælper mennesker på begge sider af en konflikt - og i de fjerneste egne af verden. 

”Velgørenhed for Røde Kors handler om at udvise medmenneskelighed og hjælpe de mest udsatte mennesker både herhjemme og ude i verden uanset nationalitet, køn, race, religion eller politiske holdninger,” fortæller Anders Ladekarl, generalsekretær.

Røde Kors er altid til stede. Ude og hjemme. Før, under og efter katastrofen.

 

1:28 minutes Altid til stede