Velgørenhed

Danskernes velgørenhed er afgørende for, at vi kan gøre en forskel for millioner af mennesker i nød. Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer ude i verden. I Danmark skaber vi fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv.

Hvad er velgørenhed?

For Røde Kors handler velgørenhed om at hjælpe mennesker. Nogle giver deres tid som frivillige, og andre giver økonomiske bidrag til hjælpearbejdet. I Danmark knokler 33.000 Røde Kors frivillige hver dag for at gøre en forskel for udsatte mennesker og familier. Og endnu flere støtter os hver måned med donationer til hjælpearbejdet. Det er den opbakning, der gør hjælpen mulig.

For generalsekretær Anders Ladekarl handler velgørenhed om glæden ved at give:

”For mig personligt er velgørenhed et spørgsmål om at dele ud af mit personlige overskud uden at få andet end glæden ved at give tilbage. Det kan være en donation af penge, brugt tøj eller ved at bruge min tid på nogen, der har behov for en hjælpende hånd, at gøre en forskel i andres liv. Om at se ud over sine egne behov – at se, at der er mennesker, der måske har brug for ens hjælp, og så hjælpe dem bedst muligt. Velgørenhed kan være at give en varm kop kaffe til en, der fryser. At hjælpe børn med lektierne på det lokale bibliotek.”

Gaver til velgørenhed i 2017

Ønsker du at hjælpe os med at hjælpe mennesker i nød her i julemåneden, kan du lige nu give en julegave, der gør en forskel. 11.000 sårbare og udsatte børnefamilier i Danmark har brug for hjælp, så de også kan fejre jul.

Du kan også hjælpe ude i verden, hvor Syriens mange flygtninge kæmper for at overleve en isnende vinter i forladte skure eller tynde telte. Med din hjælp kan vi sikre varme tæpper, ovne, madrasser og tøj til familier, der har forladt hjem og hverdag på flugt fra krigens rædsler.

Se hvordan du giver julegaver til velgørenhed

Andre donationer og bidrag til velgørenhed

Hvert år bakker tusindvis af danskere op om vores arbejde ved at sende et bidrag som privatperson eller som virksomhed. Det er en afgørende støtte til hjælpearbejdet i verdens brændpunkter og herhjemme.

Som privatperson kan du fx blive katastrofepartner og støtte vores arbejde hver måned. Er du som virksomhed interesseret i velgørenhed, findes der også flere muligheder. Måske vil du donere dine medarbejderes frivillige arbejdskraft eller tegne et erhvervsmedlemskab? 

Støt vores arbejde her 

Du kan få skattefradrag for din støtte

Når du giver et bidrag til velgørenhed i Danmark, kan du få skattefradrag for din donation. Vi skal som organisation kende dit cpr-nummer for at kunne sikre dig fradrag. Når vi kender det, modtager du automatisk dit fradrag for alle bidrag – dog er det maksimale skattefradrag for 2017 15.600 kr. Virksomheder kan også få fradrag for donationer til velgørenhed, partnerskaber og lignende. 

Sådan får du skattefradrag for velgørenhed

Velgørenhed i Danmark: bliv frivillig

Du kan lave frivilligt arbejde i Danmark og blive en af vores over 330.000 frivillige. Som frivillig bliver du en del af dit lokalsamfundet og er med til at hjælpe dem, der har allermest brug for støtte eller omsorg i dit nærområde. Du vælger selv, hvilken type frivilligt arbejde, du har mest lyst til at udføre.

Bliv frivillig i Røde Kors

Om Røde Kors' hjælpearbejde

Frivillige ildsjæle hjælper de allermest sårbare i Danmark. Vi besøger ensomme og strikker tæpper til nødhjælp, vi giver lektiehjælp og arrangerer ferielejre, og vi holder de døendes hånd i de sidste timer. Hvis du har nogle timer om ugen til frivilligt arbejde, byder vi dig hjerteligt velkommen som frivillig her.

Og ude i verden står vores specialiserede nødhjælpsarbejdere og 17 mio. frivillige står altid klar til at rykke ud med hjælp, når krigen raser, og når naturkatastrofer rammer.

Vi hjælper mennesker på begge sider af en konflikt - og i de fjerneste egne af verden. 

”Velgørenhed for Røde Kors handler om at udvise medmenneskelighed og hjælpe de mest udsatte mennesker både herhjemme og ude i verden uanset nationalitet, køn, race, religion eller politiske holdninger,” fortæller Anders Ladekarl, generalsekretær.

Røde Kors er altid til stede. Ude og hjemme. Før, under og efter katastrofen.