Vi hjælper flere end 4,4 mio. internt fordrevne i Syrien

I samarbejde med ECHO har vi ydet basal nødhjælp til syrere siden 2012 med et beløb på over 260 mio. DKK. Dette har betydet, at vi i perioden fra september 2012 til August 2017, har bidraget til, at flere end 1.692.211 syrere har fået øjeblikkelig og basal lægehjælp; over 509.500 personer har modtaget hygiejne og babykits, og yderligere over 1,43 mio. personer har modtaget presenninger, varme tæpper og madrasser til at komme gennem de hårde vintre.

Formålet med vores indsats i Syrien

Dette betyder, at mange familier ikke kan sørge for deres daglige behov og 13,5 mio. har behov for assistance i Syrien. Samtidig er de basale sundhedsbehov stigende i et land, hvor sundhedsvæsenet mere eller mindre er brudt sammen.

Derfor er det overordnede formål med programmet at yde nødhjælp og sundhedsydelser til den syriske befolkning, der er berørt af konflikten.

Dette arbejde sker med hjælp fra vores samarbejdspartner gennem mange år, Syrisk Arabisk Røde Halvmåne. Vi arbejder ligeledes med at øge deres operationelle og logistiske ydeevne.

Det gør vi i Syrien

Hvad angår sundhedsydelser, støtter vi helt konkret med medicin og udstyr, aktuelt til ni Emergency Health Points . Her kan syrere herunder de internt fordrevne få adgang til sundhedsydelser, som de på grund af krigen er blevet afskåret fra.

Derudover, har vi trænet frivillige i førstehjælp og har givet førstehjælpskurser til lokalbefolkningen.

Vi yder også logistisk støtte til Syrisk Arabisk Røde Halvmåne i form af træning og uddannelse af personale. Her er vi også med til at dække driftsomkostninger til lagerfaciliteter og udstyr. Alt dette er med til, at Syrisk Arabisk Røde Halvmåne hurtigt og effektivt kan fordele den nødvendige hjælp til indsatsområderne.

Siden 2012 har vi nået omkring 4,4 millioner mennesker. Alene i 2016-17 har vi således kunne give basale forsyninger til ca 1,4 millioner sårbare mennesker, herunder hygiejne- og babykits til familier med små børn (bleer, zinksalve, babysæbe). Der er ligeledes blevet uddelt termotæpper og madrasser, for at familierne kan komme gennem de hårde vintre. Dette er også med til at reducere sygdomme såsom lungebetændelse og kan dermed redde liv.

Vores samarbejdspartnere på projektet

Programmet bliver støttet af ECHO i samarbejde med IFRC, Tysk Røde Kors og Syrisk Røde Halvmåne. Røde Kors i Danmark fornyede i maj 2017 sit samarbejde med ECHO, der løber frem til maj 2018 og vil nå ud til 730.000 mennesker i nød.

Her bestræber vi os på at yderligere 342.000 menneskers adgang til sundhedsydelser forbedres, bl.a. via mobile klinikker; over 110.000 mænd, kvinder og børn vil få tildelt hygiejne kits, madrasser og tæpper. Og vi vil fortsat yde logistisk støtte til de lagre som fordeler nødhjælpen.

Det samlede budget for denne fase er på 39 mio. DKK.

ECHO

Europakommissionens departement for humanitær bistand og civil beskyttelse.

Besøg ECHO´s hjemmeside

ECHO logo