Psykosocial støtte til sydsudanesiske flygtninge i Sudan

I samarbejde med EU planlægger vi at hjælpe 20.000 sydsudanesiske flygtninge i delstaten White Nile i Sudan.

 

kontainer_image

Program i Sudan

Siden december 2013 har Sydsudan været præget af borgerkrig. Omkring 410.000 sydsudanesere er siden da flygtet til Sudan på grund af vedvarende vold, stigende usikkerhed om fødevarer og begrænset adgang til humanitær hjælp i Sydsudan. Særligt mange af de sydsudanesiske flygtninge tager til delstaten White Nile, der grænser op til Sydsudan.

Dansk Røde Kors vil samarbejde med Sudanesisk Røde Halvmåne om at adressere de psykosociale og beskyttelsesbehov, som de sydsudanesiske flygtninge i White Nile har.

 

Psykologisk førstehjælp til udsatte flygtninge

En undersøgelse foretaget af blandt andre Dansk Røde Kors i juli 2017 viste, at en stor andel af de flygtninge, der ankom i de to modtagecentre i White Nile State, viste symptomer på stress som følge af den lange og farlige rejse, adskillelse fra familiemedlemmer og oplevelser med vold og mishandling.

Derfor skal programmet i Sudan øge det psykosociale velvære og sikkerhedsfølelsen blandt de sydsudanesiske flygtninge i White Nile State ved at tilbyde psykosocial support og beskyttelse. Dette inkluderer psykologisk førstehjælp, information, praktisk support, fritidsaktiviteter for børn, psykisk styrkende og voldsforebyggende aktiviteter for unge, hjælp til at genfinde familiemedlemmer og meget mere.

Selvom de sydsudanesiske flygtninge ofte har oplevet vold og traumatiske begivenheder i deres hjemland eller på vejen til Sudan, kan tidlig og rigelig psykosocial hjælp forebygge psykisk smerte og hjælpe flygtningene til bedst muligt at håndtere den modgang, de oplever. Programmet har særligt fokus på at støtte uledsagede børn og unge, personer med særligt store psykologiske problemer, enlige kvinder med børn, personer der har oplevet eller risikerer at opleve vold baseret på deres køn eller seksualitet, ældre, handicappede og personer der er blevet adskilt fra deres familie.

Programmet gennemføres af Dansk Røde Kors med støtte fra EU og i samarbejde med Sudanesisk Røde Halvmåne.

ECHO

Europakommissionens departement for humanitær bistand og civil beskyttelse  

Besøg ECHO´s hjemmeside

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.