Program i Armenien og Georgien

Med støtte fra EU hjælper Røde Kors i Danmark både det lokale beredskab og den sårbare del af befolkningen i Georgien og Armenien.EU Armenien Og Georgien 2016 12 14 122848
 
 

Befolkningen i Georgien og Armenien har en risiko på hele 80 procent for at opleve naturkatastrofer som jordskælv, oversvømmelser og tørke.

Naturkatastroferne har særligt store konsekvenser for den sårbare del af befolkningen, som udgør omtrent 37 procent.

Begge lande har begrænset kapacitet til at håndtere disse naturkatastrofer og er sjældent forberedte, hvilket kun forværrer konsekvenserne af naturkatastrofer for den sårbare befolkning.

Det ønsker Røde Kors lave om på.

Stærke lokale organisationer

Røde Kors i Danmark har et tæt samarbejde med Røde Kors i Armenien og Georgien og vil igennem projektet styrke kapaciteten til at respondere på naturkatastrofer hos Georgisk og Armensk Røde Kors samt hos de nationale beredskabsmyndigheder.

Helt konkret vil det ske igennem praktiske øvelser og udvikling af beredskabsplaner, således at organisering og koordination mellem de forskellige aktører samt involvering af lokalsamfundene i det civile beredskab bliver forbedret.

Gennem projektet vil Røde Kors-ansatte og frivillige desuden blive trænet i psykosocial støtte til katastroferamte borgere, således at traumer som følge af naturkatastroferne bliver håndteret.

Projektet perioden er to år og er muliggjort med støtte fra ECHO.