Malawi: Vi forbedrer sårbare samfunds modstandsdygtighed

Med midler fra ECHO og i samarbejde med Røde Kors i Malawi forbedrer vi katastrofeberedskabet og forbereder udsatte samfund i det afrikanske land. 

Malawi ECHO 2021

Det gør en stor forskel at være klar med nødhjælp inden og når en katastrofe rammer. Gennem Røde Kors’ arbejde, bliver de frivillige i mange af Malawis lokalsamfund klædt på til at reagere og hjælpe myndigheder og andre nødhjælpsorganisationer i tilfælde af naturkatastrofer, som landet desværre har haft mange af gennem tiden. Cyklonen Idai hærgede fx i 2019 og tvang mere end 125.000 mennesker til at blive internt fordrevne eller hjemløse.

Advarselssystemer og big data gør mulighederne for at reagere bedre
Gennem brug af nye teknologier og ’big data’ har vi i samarbejde med Røde Kors i Malawi etableret et advarselssystem, der fortæller, når der er en katastrofe på vej. På den måde er det muligt for myndighederne og befolkningen at forberede sig bedre på kommende katastrofer, inden de rammer. 

Vi uddanner, etablerer og opdaterer lokale katastrofeteams, som - i tæt koordination med regeringen - står klar til at rykke ud, senest 48 timer efter at katastrofen har ramt. Vi har også strategisk placerede lagre klar til at dele nødhjælp ud til de påvirkede husholdninger i tilfælde af, at en katastrofe rammer.

“Røde Kors i Malawi er stolte af at være en af ECHOs samarbejdspartnere. Gennem samarbejdet er vi meget bedre i stand til at nå ud til de mest sårbare samfund i landet. Som når vejret giver os klimarelaterede katastrofer som oversvømmelser eller sundhedsrisici, eller som det nuværende udbrud af COVID-19 virus,” siger generalsekretær i Røde Kors i Malawi, mr. McBain Kanongodza. 

Samarbejde siden 1988
Røde Kors i Danmark har været til stede i Malawi siden 1988 i samarbejde med det lokale Røde Kors. På grund af kronisk fattigdom og naturkatastrofer som tørke og oversvømmelser har millioner af indbyggere i Malawi brug for nødhjælp hvert år. De mange naturkatastrofer gør blandt andet, at skove forsvinder, at vigtige jordlag bliver ødelagt og flodlejer bliver eroderet.
 

ECHO

Europakommissionens departement for humanitær bistand og civil beskyttelse.

Besøg ECHO´s hjemmeside

ECHO logo