28-årige Fadell har startet sit eget bageri

Fadell er syrisk flygtning i Tyrkiet. Alligevel er det lykkedes ham at starte sit eget bageri - og det er populært.

Fadell er en af de mest inspirerende personer, vi har mødt.

Han er syrisk flygtning i Mardin i Tyrkiet, men har trods omstændighederne
lykkedes med at starte sit eget bageri i en alder af blot 28 år - ved siden af sit universitetsstudie indenfor forretningsdrift!

Han havde intet med sig, da han flygtede fra Syrien.

"Jeg mistede alt i Syrien - venner, slægtninge, min bil, min drøm... Jeg ankom til Tyrkiet alene med det tøj, jeg havde på. Jeg flygtede, efter flere af mine venner og slægtninge var blevet dræbt."

Alligevel er det lykkedes ham at drive et succesfuldt bageri op fra bunden i Tyrkiet.

Det er vanvittigt, jeg kan knapt nok selv tro det," siger Fadell og tilføjer: "men det handler om at tro på sine drømme og tro, at du allerede har, hvad du drømmer om."

Tyrkisk undervisning var uundværligtFadell crop bager Madad

Det hele har været muligt, fordi Fadell har modtaget tyrkisk sprogundervisning af Tyrkisk Røde Halvmåne. Det var afgørende for, at bageriet blev en succes, siger han.

"Hvordan skulle jeg kunne drive en forretning uden at kunne tale med kunderne? Eller bo her i Tyrkiet eller tage på hospitalet, hvis jeg ikke kan tyrkisk? spørger han retorisk.

Fadells drømme strækker dog længere end bageriet i Tyrkiet. Meget længere. Han tøver først lidt, inden han afslører dem.

"Mine drømme er store. Jeg ønsker at blive professor indenfor forretningsdrift, sælge tøj fra Qatar i Istanbul og åbne min egen butik med tyrkisk kaffe og Sahlab i Paris og i Belgien. Dét er min drøm!" proklamerer han begejstret.

Vi håber, det lykkedes for ham.

Fadell kan følges på hans egen youtube-kanal.

Med støtte fra EU tilbyder vi tyrkisk sprogundervisning, jobtræning, sundhedsundervisning og psykosocial støtte til syriske flygtninge og sårbare lokalt via 11 centre i Tyrkiet.

Madad logo final lille