De kraftigste, mest dødbringende og dyreste tropiske orkaner i verdenshistorien

Hvad er forskellen på en orkan, en tyfon og en cyklon? Hvorfor opstår de, hvor ødelæggende er de og hvilke har egentlig været den voldsomste, forårsaget mest skade og kostet flest menneskeliv? Læs med her og lær alt om, hvilke tropiske orkaner, der har sat rekorder som de værste nogensinde.

Naturens vilde kræfter er stadig ikke mulige for videnskaben at tæmme, derfor er naturkatastrofer desværre ikke noget, der er fremmed for os i Røde Kors.

Ifølge EM-DAT er der hvert år mellem 80 og 100 orkaner over hele verden. De er heldigvis ikke alle sammen ødelæggende. De fleste begynder som almindelige storme og udvikler sig til orkaner, men forbliver kun en orkan i et par timer, hvorefter de mister pusten og opløses.

Andre storme kan dog udvikle sig til kraftige tropiske orkaner og forblive sådan i flere uger. Det er de orkaner, der forsager stor ødelæggelse og kan slå mennesker i ihjel, lægger byer, huse og marker i ruiner. Alt sammen fuldstændig forfærdelige situationer for de ramte. Forstil dig, at med et, er alt du ejer og har væk. Intet hjem, intet tøj, ingen varme.  

I det følgende kan du lære alt om orkaner, tyfoner eller cykloner. Her en lille oversigt over, hvad du kan læse: 

SÅDAN KAN DU OGSÅ STØTTE

SMS - send HASTER til 1290 
og støt med 100 kr.

Det koster 100 kr. + alm. sms takst. 
Beløbet betales over telefonregningen