Spørgsmål og svar om brugte møbler

 

Hvorfor skal jeg aflevere mine brugte møbler til Røde Kors?

Ved at donere dine brugte møbler til en Røde Kors-butik er du med til at støtte vores nødhjælpsarbejde i krigs- og katastrofesituationer, og samtidig støtter du vores sociale arbejde herhjemme, som vores 33.000 seje frivillige i Danmark er med til at udføre.

Derudover sørger du også for at dine gamle møbler, der måske ellers ville samle støv eller ryge på lossepladsen, får nyt liv. Din donation gør det muligt for en anden person at købe billige og unikke møbler - og så er du med til at skåne miljøet. Mange genbrugsbutikker har endda mulighed for at hente dine gamle møbler hjemme hos dig. Det er da ren win-win, ikke?  

 

Hvad kan jeg aflevere af genbrugsmøbler og nips?

Vi har ingen fastlagte retningslinjer for, hvilke møbler vi tager imod og ikke modtager. Det, der er interessant og sælger godt i den ene butik, har måske sværere ved at blive solgt i en anden. Forhør dig i din lokale genbrugsbutik, hvis du er i tvivl. Som udgangspunkt tager vi imod:

 •   Sofaer
 •   Sofaborde
 •   Lænestole
 •   Spisebord og stole
 •   Skriveborde
 •   Senge
 •   Kommoder
 •   Lamper
 •   Spejle
 •   Porcelæn og keramik
 •   Tæpper, hvis kvaliteten og standen er i orden


Hvor kan jeg aflevere mine brugte møbler til genbrug?

Røde Kors har 250 genbrugsbutikker rundt omkring i landet. Ca. 160 af disse butikker handler også med møbler og andet møbeltilbehør. I de butikker kan du f.eks. aflevere møbler, interiør, nips, legetøj og bamser. Du kan se på kortet nedenfor, hvilke butikker der handler med hvad. Modsat genbrugstøj er det ikke muligt at aflevere legetøj, møbler og nips i Røde Kors’ tøjcontainere, da det fylder for meget – det skal derfor afleveres i en af vores genbrugsbutikker, der sælger møbler og møbeltilbehør.

 

Find en møbelbutik nær dig

 

Hvordan fastsætter I prisen på varen?

De frivillige i butikkerne prissætter de brugte møbler og møbeltilbehør ud fra flere kriterier. Dels har de opbygget en stor erfaring med mange forskellige typer af møbler, mærker og designs. Derudover tager de frivillige hensyn til varens kvalitet, slitage og stand. Samtidig har vi en konsulent tilknyttet, som kan rådgive, når vores butikker får dyre designermøbler doneret.
 

Er prisen fast, og kan møblerne byttes?

De fleste af vores varer er unikke og allerede brugte. Derfor giver det ikke mening at tilbyde bytteservice. Derudover er ikke muligt at prutte om prisen i vores genbrugsbutikker - både af hensyn til dem, vi hjælper og af hensyn til vores donorer, som gerne ser, at deres brugte møbler og andre genstande indbringer mest muligt til hjælpearbejdet. Vores varer skal gerne have en pris, der afspejler, at det er genbrug, men også at man støtter Røde Kors og hjælpearbejdet.

 

Kan I hente mine gamle møbler eller i dødsboer?

De fleste af vores møbelbutikker vil gerne afhente dine gamle møbler på din adresse eller ved et dødsbo. Den enkelte butik foretager dog en individuel vurdering fra gang til gang. Her vil en erfaren frivillig vurdere, om butikken har mulighed for at hente de møbler, du ønsker at donere. Den frivillige er fx interesseret i at høre om møblernes stand og kvalitet og vurderer også, om den enkelte butik har plads til møblerne. Kontakt derfor den nærmeste butik, der handler med brugte møbler, og hør om dine muligheder.

 

Du kan finde kontaktoplysninger herKan I transportere mine købte møbler hjem til mig?

Mange butikker er i stand til at transportere større møbler hjem til dig, men forhør dig i butikken, og lav en aftale direkte, når du køber varen. Mange købere spørger også, om vi kan tage deres gamle sofa med retur, hvis nu de køber en sofa i butikken, som vi leverer. Og svaret er ja - vi er glade for donationer, så hvis vi er ude at levere et møbel til dig, og du vil donere et andet, som vi kan sælge i vores butik, så tager vi den meget gerne med tilbage.
 

Hvorfor siger I nej til nogle møbler?

Vi er rigtigt glade for, at danskerne vil donere møbler til vores butikker. Salget af genbrugsmøbler er en stor og betydningsfuld del af vores forretning og er til stor gavn for vores sociale arbejde herhjemme og ude i verden.

Der kan dog være flere årsager til, at vi ikke modtager dit brugte møbel. Hvis kvaliteten ikke lever op til Røde Kors' standard, hvis butikken eksempelvis allerede har tre eksemplarer af samme møbel, eller hvis personalet i butikken ved, at netop dette møbel ikke sælger. Disse vurderinger kan variere fra butik til butik, og det som butikken ikke har behov for den ene måned, kan være interessant den næste. Derfor: Giv butikken et kald, eller læg vejen forbi, og fortæl, hvilket møbel du gerne vil donere.

Vi tager som udgangspunkt ikke imod hårde hvidevarer, da de fylder meget i de små butikker og kan være problematiske at forhandle i forhold til den tidligere ejers reklamationsret, garanti mm. Men du er altid velkommen til at ringe til din lokale Røde Kors-butik og forhøre dig.
 

Hvornår får I flere brugte møbler?

Vi får løbende nye varer i vores genbrugsbutikker af glade givere. Det sker også, at virksomheder donerer deres møbler, når de skal skifte deres kontormøbler og andet inventar, men vi kan ikke forudse, hvornår der ankommer en stor donation i vores butik. Hver dag kan der derfor være nye varer i møbelbutikken. Så kom og gør et fund – måske er det væk i morgen.
 

Hvor mange penge tjener genbrugsbutikkerne?

Salget af genbrugsmøbler og brugt tøj er en vigtig indtægtskilde for Røde Kors, og 2017 blev det hidtil bedste år for genbrugsbutikkerne med et overskud på over 65 millioner kroner. Salget af møbler og møbeltilbehør udgør en væsentlig og stadig større del af vores omsætning, der sørger for, at vi kan hjælpe mennesker i nød både herhjemme og ude i verden.

 

Følg os på Instagram @rodekorsgenbrug

Når du følger @rodekorsgenbrug på instagram, får du de nyeste trends og varer i vores butikker, direkte i dit instafeed. Vi inspirerer og kommer med gode DIY-tips, som du kan bruge, når du shopper genbrug. Følg os, så du altid er med på de nyeste genbrugstrends. Brug desuden gerne: #rødekorsgenbrug #delditfund #preloved #genbrug #genbrugsguld #genbrugsfund #godstil m.fl., når du selv har gjort et fund i en af vores butikker.