Den komplette guide til dig,
som skal flytte hjemmefra

Der er meget at tænke på, når du skal flytte hjemmefra: Forsikring, indflytning & møbler, og det kan være ret uoverskueligt at danne sig et overblik over alt det praktiske. Især med alt det, som din mor mener er absolut nødvendigt i et køkken...

Flyt hjemmefra med Røde Kors

Brian, 29, Anna, 30 og Sanni, 27 år kommer dig til undsætning! De har her lavet en komplet huskeliste med ting til at flytte hjemmefra med. Ting og møbler der er gode og fordelagtige at have i dit nye hjem.

Du kan nemt printe flytte hjemmefra-tjeklisten ud, så du har den lige ved hånden, når du skal en tur i din lokale Røde Kors butik for at købe nye møbler og ting til boligen.

Download flytte hjemmefra listen 


kontainer_image

Du har glemt din husnøgle og låst dig selv ude - hvad gør du? 

Test dig selv og find ud af, om du er klar til at flytte hjemmefra.

Tag testen nu 

 

8 praktiske ting, du også skal have styr på 

1Meld din flytning digitalt

www.borger.dk/flytning melder du din flytning, og du vælger samtidigt din læge, hvis du flytter længere væk end 15 km fra dine forældre (5 km hvis du bor i København, Frederiksberg, Tårnby eller Dragør kommune). PostNord får automatisk besked om din flytning. Du skal melde flytning senest 5 dage efter, at du er flyttet ind. Husk at sætte navn på din nye postkasse.

2. Aflæs din el, varme og gas, når du flytter ind

(hvis det skal meldes ind til elselskabet).

3. Tilmeld dig medielicens

Har du et tv eller computer - eller blot en mobiltelefon eller tablet med adgang til internet, skal du betale medielicens. Læs mere her

4. Bestil internet/telefon/tv-abonnement

På forbrugerrådets hjemmeside kan du få råd og vejledning til at finde billige og gode abonnementer: 4 gode råd til unge, som flytter hjemmefra

5Tag billeder af eventuelle fejl og mangler

Sørg for at tage billeder af eventuelle fejl og mangler i din nye bolig, så du ikke skal hæfte for dem, den dag du flytter.

6. Lav et budget og en separat budgetkonto

Det er altid en god idé at lave et budget og en separat budgetkonto, så der altid er penge til regningerne: Sådan lægger du et budget. Du kan desuden læse anmeldelse af forskellige budget-apps her.

​​​​​​​7. Bestil forsikring

Du skal have en indbo- og en ulykkesforsikring. Få råd og vejledning her: www.forsikringsguiden.dk

8. Sæt brandalarm op

I små boliger skal den sættes i loftet i gangen. Læs mere om røgalarmer på Beredskabsstyrelsens hjemmeside www.brs.dk​​​​​​​

Jutlandia skib

#1 FLYTTE HJEMMEFRA TIP

"Samme dag, jeg skulle flytte ind i min nye lejlighed i Aarhus, mistede jeg mit nye sæt nøgler i åen i en brandert, og jeg havde ingen ekstranøgler. Mit bedste råd er KLART, at få lavet et sæt ekstra nøgler med det samme og få givet det til en ven eller familie."

Søren, 31 år. Flyttede hjemmefra som 21-årig.

Jutlandia skib

#2 FLYTTE HJEMMEFRA TIP

"Da jeg flyttede hjemmefra troede jeg, at jeg skulle eje alt til ”et rigtigt hjem” lige med det samme. Men jeg endte med at flytte rigtig meget rundt, og blev selvfølgelig dødtræt af at flytte med et kæmpe læs af ting, jeg egentlig ikke havde brug. Mit råd er at starte i det små."

Louise 27 år, flyttede hjemmefra som 19-årig.