Ny bygning klar til omsorgsbeboere

af Susan Hoffmann

Filmaftener, bingo, bordtennis, netcafé, fitnessrum og spillerum. Beboerne i Omsorgscenter Øst har nydt at tage en nyrenoveret bygning i brug – med lyse og venlige lokaler, der inviterer til fællesskab og aktiviteter.

 

omsorgscenter

Når de nye lokaler og aktiviteter har en særlig betydning på Omsorgscenter Øst, er det fordi de understøtter Røde Kors’ indsats i forhold til denne beboergruppe, som på grund af forskellige former for psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse har brug for ekstra hjælp og trygge rammer.

Ifølge personalet har de nye tilbud allerede ført til, at der er tegn på fremskridt hos nogle af beboerne. De kommer i højere grad end før ud af deres værelser, og et mærkbart fremskridt kan for eksempel være, når en beboer formår at koncentrere sig om et spil i mere end 30 minutter ad gangen.

Det tværfaglige personales daglige indsats handler om at udvikle og vedligeholde almene og faglige færdigheder hos beboerne. Målet er, at beboerne bliver selvhjulpne, så de i fremtiden kan bo på et almindeligt asyl- eller udrejsecenter. Alle beboere har faste kontaktpersoner.

Omsorgscenter Øst er et afskærmet center på matriklen Sjælsmark i nærheden af Center Sandholm. 

Beboergruppen består af voksne asylansøgere og udlændinge uden lovligt ophold, som har brug for andre rammer og en anden opmærksomhed, end der er mulighed for på et almindeligt asylcenter.