Har du kontakt til en ung som har brug for BackUp? 

Nogle unge har brug for en hånd til at række ud. Det er helt forståeligt, og du er som fagperson eller nær relation velkommen til at hjælpe med at tage kontakt til BackUp. Du er også velkommen til at kontakte os for at høre nærmere, inden du vurderer om BackUp er det rette tilbud til den / de unge du har i tankerne.  

"Det er rart som sted at kunne tilbyde det. Det siger noget om, at vi gerne vil de unge og give dem noget netværk. Vi kan nogle ting, men vi kan ikke alt. Vi kan fx ikke tage dem med hjem i vores dagligstue, selvom vi nogle gange har lyst til det." - Kontaktperson på børne- og ungehjem

Ikon

Frivilligheden er gensidig

At være ung i BackUp er 100% frivilligt. Det er derfor vigtigt, at den unge er indstillet på og motiveret for at give en frivillig-relation en chance og selv har lyst til at være en del af BackUp. 

BackUp støtter unge, som er over 14 år og bor på børne- og ungehjem eller i plejefamilie. De unge kan også være så langt i livet, at de er på vej til at flytte for sig selv fra et af de nævnte steder. De unge skal (uanset alder) stå til at kunne klare sig uden professionel støtte senere i voksenlivet.

Ikon

Hvad tilbydes de frivillige i BackUp?

Inden man kan blive frivillig i BackUp vil man gennemgå en grundig screening og forberedelse, så man kan blive en god støtte for den unge. Vi gør vores bedste for at finde det rette match, så både unge og frivillige får en god start i BackUp.

Røde Kors indhenter børneattest, tilbyder løbende sparring og supervision samt kurser og værktøjer til at kunne støtte unge i sårbare positioner

Vil du høre mere? 

Du er velkommen til at henvende dig på backup@rodekors.dk

For henvendelser om unge, der bor på Sjælland eller Fyn:  tlf. 53 84 99 54

For henvendelser om unge, der bor i Jylland: tlf. 21 51 56 33

For henvendelser relateret til projektet, kontakt projektleder Matilde Walter Fønss på tlf 24 27 07 96