30 års jubilæum for erhvervsklubben

I år er det 30 år siden, at Røde Kors’ erhvervsklub blev oprettet for at give virksomheder en mulighed for at tage et socialt ansvar og hjælpe sårbare mennesker over hele verden. Ambu og Knudsen Extrusion er to af de virksomheder, der har været med siden start.

 

Ambu 30 års jubilæum


I år har Røde Kors’ erhvervsklub 30-års jubilæum

Igennem 30 år har adskillige danske virksomheder taget et socialt ansvar ved at være med til at sikre, at Røde Kors kan være til stede for sårbare i Danmark og resten af verden. En af de virksomheder, der har været med siden start, er Ambu.

”Ambu blev grundlagt med det formål at redde liv, hvilket er sammenfaldende med Røde Kors formål. Medlemskab af Røde Kors’ erhvervsklub er derfor værdiskabende for begge parter, hvor vi som virksomhed kan hjælpe organisationen med at redde liv i katastrofeområder og hjælpe udsatte,” siger Lene Møldrup, ESG-direktør hos Ambu.

Da Ambu blev en del af Røde Kors’ erhvervsklub i 1991, havde virksomheden særligt fokus på førstehjælp og ambulancer. I dag er Ambus fokus rettet mod hospitaler, som den verdensomspændende virksomhed udvikler og producerer medicinsk udstyr til for at redde liv og forbedre patientpleje.

”Der er en stolthed i arbejdet, og at vi samtidig har overskud til at bidrage til Røde Kors, som også redder liv, giver endnu mere glæde ved arbejdet. Vi vil meget gerne give tilbage til samfundet og tage et socialt ansvar,” siger Lene Møldrup.
 

Ambu er en af 13 danske virksomheder, der har været med i Røde Kors’ erhvervsklub siden start

Erhvervsklubben er for virksomheder i alle størrelser og branche. En af de andre virksomheder, der kan fejre 30-års jubilæum i år, er produktionsvirksomheden Knudsen Extrusion fra Præstø.

”Vi synes, at Røde Kors er en god og troværdig organisation. Det er en organisation, som vi ved bruger pengene rigtigt. Derfor vil vi meget gerne donere til Røde Kors, så de kan være der for mennesker, der har brug for hjælp,” siger Peter Rosenkrands, administrerende direktør i Knudsen Extrusion.

Knudsen Extrusion producerer slanger og profiler i termoplast og har eksisteret siden 1959. Det har altid været en kerneværdi for virksomheden at donere en del overskuddet og tage et socialt ansvar. De har blandt andet haft syriske flygtninge ansat siden 2015, og det er også naturligt at donere til Røde Kors.

”Vi er fokuseret på at være en social ansvarlig virksomhed. Jeg ved godt, det ikke er millioner, vi kan donere, men det er noget, som vi fast har gjort hvert år, og vi synes, det er vigtigt,” siger Peter Rosenkrands.

Både Ambu og Knudsen Extrusion har markeret jubilæet på arbejdspladsen og LinkedIn. Vi har også selv markeret jubilæet og takker alle erhvervsklubbens medlemmer for opbakningen gennem 30 år. Takket være jer, kan vi altid være til stede for sårbare mennesker over hele verden.

Er Røde Kors erhvervsklubben også noget for din virksomhed?

Læs mere om erhvervsklubben eller meld din virksomhed ind her.