Sammen med Gjensidige bekæmper vi hverdagens ensomhed

 Gjensidige og deres bilkunder yder økonomisk støtte til Røde Kors’ mission om at forebygge og bekæmpe ensomhed. For INGEN skal stå alene med udfordringer, der gør dem syge og ulykkelige. ALLE fortjener omsorg fra et andet menneske. Både når hverdagen er, som vi kender den bedst, og når ingenting er, som det plejer, fordi vi er ramt af en smitsom pandemi.

 

Gjensidige logo

Gode råd til at bekæmpe hverdagens ensomhed

Sammen med Gjensdige giver vi gode råd til, hvordan man selv kan overvinde barrieren for fx at få ringet til den moster, som man ikke har talt med i lang tid, eller hvordan man får indledt samtalen med naboen, der ser så ensom ud. Kort sagt, redskaber til, hvordan den enkelte, med udgangspunkt i, hvor man er i livet, kan bidrage til at bekæmpe hverdagens ensomhed. Ofte er det så lidt, der skal til.

Inviter folk ind i fællesskaber - se vores gode råd til hvordan 

Hverdagens ensomhed 

Allerede inden Covid-19 gjorde sit indtog i vores liv, oplevede et stigende antal danskere ensomheden på tæt hold. Nogle har selv oplevet ensomhed, mens den for andre er synlig hos venner, kollegaer, familie eller mennesker, der er i deres periferi. 

Uanset hvordan ensomheden manifesterer sig, er den ofte svær at tale om. For hvordan fortæller vi andre, at vi føler os alene, eller hvordan rækker vi ud, hvis vi ser, at nogen omkring os savner selskab? Hvordan indleder vi den svære samtale? Hvornår blander vi os for meget? Eller måske for lidt? Kort sagt, hvordan håndterer vi det, som vi med en samlet betegnelse kan kalde hverdagens ensomhed

Ofte er det små greb, der skal til, og et lyttende øre gør en verden til forskel. 

Med donationen fra Gjensidige kan vi genetablere og styrke aktiviteter som fx frivillige besøgsvenner, patientstøtter, pårørendestøtter og vågere. 

Samtalekort

Inviter til middag og brug samtalekortet som ice breaker 

Gode råd fra psykolog Neela Maria Sris

Psykolog og direktør i psykologhuset Encounter, Neela Maria Sris, giver gode råd til at håndtere hverdagens ensomhed. 

Vi skal være der for hinanden
Tilpas dig situationen og få det bedste ud af den
Accepter dine tanker og følelser
Sådan hjælper du dine børn
Gør noget godt for dig selv

December kalender

Kirsten modtager kalender

Her modtager Kirsten, som har en besøgsven, Røde Kors’ december kalender. Vi har uddelt decemberkalender til deltagere i vores ensomhedsaktivieter. Uddelingen af julekalenderen er finansieret af en del af donation fra Gjensidige og deres bilkunder,

 

 

Påskehilsen

Tove påskehilsen

Tove strikker sig ud af krisen. Garn og strikkepinde er en stor del af 68-årige Toves liv. De seneste år er hendes hobby blevet dyrket sammen med andre strikkeentusiaster i Røde Kors Rødovre. Tove strikker på livet løs for at glæde sine besøgsmodtagere og nørklere med en påskehilsen fra Røde Kors.