
Frivillig på SnakSammen
Som frivillig på SnakSammen, gør du en enestående forskel, ved at være digital samtaleven for mennesker, der savner nogle at tale med i hverdagen, og som i flere tilfælde oplever ensomhed og social isolation.
Som frivillig taler du med mennesker over video om alt mellem himmel og jord, og på SnakSammen er der både plads til de svære snakke og de lette hverdagssamtaler.
Som frivillig giver du ikke rådgivning, men din primære opgave at skabe et trygt og fortroligt rum, hvor alle kan føle sig set, hørt og imødekommet ligegyldigt baggrund eller den situation ens samtalepartnere står i.
Som frivillig lægger du selv tider op, når det passer dig. Derfor er der en stor fleksibilitet i arbejdet som frivillig hos SnakSammen. Vi har en forventning om, at du som frivillig på indsatsen lægger to-tre tider op pr. uge. Dette er vigtigt, for at indsatsen kører rundt, samt for at skabe kontinuitet for dig og dem du taler med. Samtalerne varer typisk 15 minutter, men du kan også sætte 30 minutter eller mere af til samtalerne.
Som frivillig skal du være klar på at snakke med mange forskellige mennesker. Nogle kan være mærket af ensomhed, sorg eller livskriser andre kan have en psykisk sårbarhed eller fysiske udfordringer. På SnakSammen er der plads til alle, og som frivillig er det derfor vigtigt, at du er klar på at tale om lidt af hvert - også de svære ting i livet.
Som frivillig vil du blive godt klædt på til at være digital samtaleven, og have mulighed for at deltage i sparringsmøder og kurser. Derudover er konsulenterne altid klar til at støtte dig.

- Hvad består frivilligjobbet i?
-
- Have samtaler med forskellige mennesker der måske oplever ensomhed og isolation.
- Skabe et trygt og fortroligt rum for samtalerne.
- Henvise videre til andre rådgivnings- og sociale tilbud ved behov.
- Hvor meget tid, skal man som frivillig bruge om ugen?
-
På SnakSammen kan du være frivillig 1 time om ugen og stadig gøre en forskel. Samtalerne varer typisk 15 minutter, men du kan også sætte 30 minutter eller mere af til samtalerne. Vi har en forventning om, at du som frivillig på indsatsen lægger to-tre tider op pr. uge. Dette er vigtigt for, at indsatsen kører rundt og for at skabe kontinuitet for dig, og især dem du taler med. Det bestemmer selv, hvornår du lægger tider op, og kan derfor have samtaler, når det passer dig.
- Hvem er målgruppen for SnakSammen?
-
Alle der er fyldt 18 år, der savner en at tale med, kan booke samtaler med vores frivillige på www.snaksammen.dk.
Vores deltagere benytter platformen på forskellige måder, og udbyttet af samtalerne har også forskellig karakter. Den største aldersgruppe på SnakSammen er deltagere i alderen 31-70 år. Det er ofte personer, som af forskellige årsager kæmper med livet, og som har et begrænset socialt netværk.
Dem, der bruger SnakSammen fast er glade for det, og det gør en forskel i deres hverdag.
Hør om Mariannes erfaringer med at være frivillig i SnakSammen i videoen.
"Det er en platform, hvor man både kan snakke med nye mennekser, men hvor man også kan få en lidt længere relation med nogle faste brugere"
Meld dig som frivillig i nedenstående formular (tjek "frivillig online" af).
Meld dig som frivillig
For at blive frivillig på SnakSammen, skal du udfylde formularen herunder: