Frivillig på SnakSammen

Som frivillig på SnakSammen, gør du en enestående forskel, ved at være digital samtalepartner for mennesker, der føler sig alene og savner nogen at tale med i hverdagen. 

Bliv frivillig

Som frivillig mødes du med deltagerne til snak om stort og småt. Din primære opgave er at skabe et trygt og fortroligt rum, hvor din samtalepartner kan føle sig set, hørt og imødekommet uanset baggrund eller vedkommendes situation. På SnakSammen er der både plads til de lette hverdagssamtaler og de lidt sværere snakke.  

På SnakSammen kan du tale fast med én eller flere deltagere. Og du er selv med til at bestemme, hvem du vil tale med. Der er stor fleksibilitet, da I selv aftaler, hvornår I vil tale sammen. Samtalerne foregår i videorum på Boblberg, så du skal blot have adgang til en pc, tablet eller smartphone.  

Du skal være klar på at snakke med mange forskellige mennesker. Mange som bruger SnakSammen kæmper med svære ting i deres liv eller føler sig alene og har et begrænset socialt netværk. Som frivillig er det derfor vigtigt, at du er rummelig og kan tale om lidt af hvert. Din rolle er at lytte, snakke og støtte – ikke at give rådgivning, terapi eller sprogtræning.  

Vi har en forventning om, at du som frivillig bruger mindst én time om ugen. Den første samtalerne varer typisk 15 minutter, men taler du med en fast samtalepartner kan du også sætte 30 minutter eller mere af til en samtale.  

Som frivillig bliver du klædt på til at være digital samtalepartner, og får mulighed for at deltage i sparringsmøder og kurser. Derudover er Røde Kors’ ansatte altid klar til at støtte dig. 

 

Spørgsmål og svar til dig, der ønsker at være frivillig i SnakSammen

Se videoen og hør om Mariannes erfaringer som frivillig i SnakSammen. 

"Det er en platform, hvor man både kan snakke med nye mennesker, men hvor man også kan få en længere relation med nogle faste brugere

Meld dig som frivillig i nedenstående formular, så vil vi kontakte dig. 

Meld dig som frivillig

For at blive frivillig på SnakSammen, skal du udfylde formularen herunder: