6 råd fra deltagerne

#ETÅRMEDGENBRUG er for denne omgang kommet til vejs ende. 12 seje kvinder har i løbet af 2022 og 2023 revideret deres forbrugsvaner og har turde at stille krav til dem selv fremadrettet. Undervejs har vi fået lov til at følge med, og er løbende blevet opdateret med alt fra anekdoter til de bedste secondhand-fund.  Her bringer vi jer en række finpudsede guldkorn, der guider DIG til, hvordan du bedre får genbrug ind under huden! 

1. Bliv bekendt med dit lokalområde

Hvis du skal være en ægte secondhand-haj, så kan vi anbefale at blive ekstra bekendt med butikkerne i dit lokalområde! På den måde kan du bedre få overblik over, hvem, der har de fineste pyntegenstande til hjemmet eller de mest trendy secondhand-pieces.

stole
Jeg har fået et godt kendskab til genbrugsbutikkerne i mit nærområde og ved hvor jeg skal hen for at finde noget specifikt.

Josephine Løkke, 25 år, Holstebro

2. Men bevæg dig også udenfor fra dine vante butikker!

Har du ledt overalt i din hjemstavn efter de perfekte par støvler fra genbrug? Hvis ikke, du kan finde, lige præcis det, du går og drømmer om i din lokale butik, er det en god ide at tage jagten videre mod nye egne! Du kan for eksempel svinge forbi butikkerne dér, hvor du skal holde din næste weekend-getaway eller ferie i Danmark.

 

bukser

3. Tag dig tid

At tage sig god tid kan være lige så vigtigt i genner’en som det er i livet. Når du skal begynde at lære din lokale Røde Kors butik at kende, kan du med fordel trykke på pause-knappen og lade dig fordybe i udvalget. Hermed disker vi op med en undskyldning til din næste overspringshandling.

Ha´ god tid, og måske lidt en plan over hvad du leder efter. At shoppe genbrug kan godt være tidskrævende, da der ofte er meget at kigge igennem, så god tid hjælper.

Hege Karoliussen, 48 år, Amager

4. Nice to have eller need to have?

Hvis du har lyst at tage et kig på dit dagligdags forbrug, er det en god idé at starte med gøre sig overvejelser om: 1. Hvad, du allerede har liggende derhjemme, 2. Hvad, du lige står og mangler og 3. Hvad, du ikke står og mangler.

 

Vi kender alle det med at se et par nye lækre sandaler på nettet eller at gå forbi et gadevindue med en skøn trenchcoat – og føle at vi bare bare eje den! Men har vi brug for det, eller er det i virkeligheden nice to have? Har vi allerede et skab derhjemme fyldt med forskellige sandaler og flotte jakker, som vi kan tage mere brug af i stedet? 

5. Tag dine venner eller familie under armen

At handle genbrugsvenligt behøver ikke at være ensomt! Mange af vores deltagere har rapporteret om en masse hyggelige stunder med familie og venner, når der skal handles secondhand. Genbrugsturen kan blive en interaktiv oplevelse, når man har nogen at snakke med om de mange spændende fund. Husk på, at de fleste af vores frivillige også med glæde tager del i en sludder for en sladder, når du besøger en af vores mange butikker!

shop
I sommeren 2022 fik jeg hevet min far med i genneren (En smule imod hans vilje, for han skulle jo ikke ha’ noget af det gamle lort ) Men det endte med at han kom ud af genbrugsbutikken med et par “nye” flotte sandaler - liiiige i hans størrelse.

Elizabeth Jørgensen, 27 år, Frederiksberg

4

6. Husk at have plads i garderoben

Tøjstangen kan hurtigt blive fyldt, når man er gået hen og blevet en rutineret genbrugs-jæger. Hvis skaden skulle ske, og det kniber med i klædeskabet, ved du heldigvis, hvor du kan søge hjælp!