Derfor samler vi ind

Hver eneste dag har mennesker brug for vores hjælp. Derfor samler vi ind, så vi kan hjælpe her og nu, og når katastrofen rammer næste gang. 

Årets Røde Kors-indsamling går til mennesker uden et hjem. ALLE har brug for et hjem. Et sted at høre til. Et sted at finde ly og beskyttelse.  Men lige nu mister børn og voksne ude i verden den trygge base, der beskytter dem. En voldsom cyklon river deres hjem fra hinanden. En oversvømmelse skyller det væk. En bombe jævner det med jorden. Og familien står tilbage uden noget. De har mistet alt, de har. Og med ét er deres liv i fare.

I Danmark får vi flere hjemløse. De bor på gaden. I al slags vejr uden beskyttelse. Det er ikke noget trygt og værdigt liv. Lige nu finder voldsudsatte kvinder styrken til at bryde ud af dét hjem, de ikke er trygge i. De kommer væk fra volden, men står ofte tilbage med traumer efter de mange overgreb. De er sårbare og har brug for støtte. 

Hvad går pengene til?

I år går Røde Kors-indsamlingen blandt andet til Familier i Mozambique, Malawi og Zimbabwe, der har mistet ALT til en fatal cyklon og oversvømmelse. Og til fortvivlede forældre i krigsramte Yemen, der står med deres syge børn i favnen uden hverken mad eller medicin at give dem. I Danmark går støtten blandt andet til voldsramte kvinder, når de forlader et krisecenter. Og til hjemløse, der har været på hospitalet, så de ikke skal udskives til gaden.

Der går kun 6 kroner til administration, når man støtter Røde Kors med 100 kroner.

Hvor finder jeg mit mødested og tid?

Typisk samler du ind i dit lokalområde fra 11.00 til 14.00, men der kan være lokale forskelle. Du hører nærmere fra den lokale indsamlingsleder. 

Når jeg samler ind, hvad siger jeg så, når døren åbner?

Når folk åbner deres dør, kan du f.eks. sige: ”Hej, jeg samler ind for Røde Kors. Har du lyst til at give et bidrag? Husk at takke alle for deres støtte. Og husk, at det altid er ok, når folk siger nej tak.

Hvordan er det at være med til indsamlingen?

Vi har samlet en lang række historier fra vores Instagram til dig fra tidligere års indsamler, som du kan læse her. Så kan du få en fornemmelse af, hvordan vi - og tidligere års indsamlere - har oplevet indsamlingen. Vi glæder os til, at du deler dine billeder og historie med os i år. 

Kan folk donere til Røde Kors' indsamling, hvis de ikke har kontanter?

Har folk ikke nogen kontanter, kan de blandt andet støtte via MobilePay. Det er nemt, og nummeret, som folk skal sende pengene til, står på din indsamlingsbøsse. De kan også støtte via SMS. Eller via en støtteside på www.rødekors.dk. Eller ved at bruge girokortet i folderen. Det hele står i den folder, du giver dem.

Kan jeg lægge en folder i postkassen med "nej tak til reklamer"?

Du må gerne aflevere folderen, selvom der står ”Reklamer – nej tak” på en dør eller postkasse. Det må du, fordi foldere
fra Røde Kors ikke er reklame, og fordi vi ikke er omfattet af markedsføringsloven.

Må børn og unge være med til indsamlingen?

Ja! Børn under 11 år er velkomne, hvis de følges med en voksen. Børn og unge mellem 11 og 18 år skal følges ad to og to, når de samler ind.

Er jeg forsikret?

Sker der dig noget, som Røde Kors kan stilles til ansvar for, mens du samler ind, er du forsikret af os. Bliver du skadet af en hund eller en bil på ruten, er det ejerens forsikring, der skal dække. Her skal du kontakte hunde- eller bilejeren med det samme og få oplyst deres
navn og adresse.

Flere spørgsmål?

Kontakt din indsamlingsleder eller ring på 3525 9200.

Tak for din hjælp og rigtig god indsamling!