Hvad samler vi ind til?

422.000 børn og voksne er lige nu på desperat flugt fra vold og overgreb i Myanmar. I Syrien er familier fanget i blodige krigszoner og belejrede byer. Og i Yemen kæmper børn for livet på grund af kolera og akut underernæring. Andre steder i verden står familier uden tag over hovedet, kæmper mod oversvømmelser, fattigdom og sygdomme. Små og store katastrofer, der kalder på vores hjælp. Hver eneste dag.

Vi samler ind, så vi kan hjælpe her og nu. Og så vi kan sikre den akutte og livreddende hjælp, når næste katastrofe rammer.

Røde Kors er altid til stede. Vi er verdens største humanitære organisation, og gennem 150 år har vi hjulpet mennesker igennem krige, katastrofer og sårbare livssituationer. Hvert år giver vi katastrofehjælp til 85 millioner mennesker verden over. Alene i Syrien uddeler vi nødhjælp til 4,5 mio. mennesker hver måned. Og hvert år sender vi ca. 200 danske specialister ud for at hjælpe i verdens brændpunkter.

Læs mere om, hvordan Røde Kors bruger pengene

Må børn og unge samle ind?

Ja! Børn under 11 år er velkomne, hvis de følges med en voksen. Børn og unge mellem 11 og 18 år skal følges ad to og to, når de samler ind.

Hvor finder jeg mit mødested og tid?

Typisk samler du ind i dit eget lokalområde fra kl. 11.00 - 14.00.

Find dit mødested, tidspunkt - og din lokale kontaktperson her.

Døren åbner og du står som indsamler klar med indsamlingsbøssen. En af de ting du kan sige er: ”Goddag, jeg samler ind for Røde Kors. Har du lyst til at give et bidrag?” Husk at takke for alle bidrag og respekter et nej med et smil.

Sådan kan du tage imod betaling

Hvis folk ikke har kontanter på sig, kan de støtte på en række andre måder. På bøssen er et MobilePay nr., så du kan tage imod bidrag direkte i døren. I husstandsfolderen kan du også finde flere støttemuligheder, fx SMS, web og giro.

Kan jeg samle ind på andre måder?

Ja, det kan du. Du kan starte en egenindsamling, hvor du allerede nu kan kickstarte Røde Kors indsamlingen og sende en digital indsamlingsbøsse til familie, venner og bekendte. Se hvordan og opret din egen indsamling her.