Bæredygtighed og kreativitet

Soeren Le Schmidt er dansk tøjdesigner, som har været omgivet af genbrugens univers, siden han var helt lille. Muligheden for at sy om og eksperimentere med genbrugsklæder og tekstiler har nemlig været en stor del af Soeren Le Schmidts’ hverdag, siden han som seksårig syede sin første jakke i farmors systue. 

Søren Le Schmidt er bl.a. kendt for at kreere smukke kjoler til Prinsesse Mary og Vild med dans værterne. Ny er han i fuld gang med at lave en unik kollektion af genbrugstøj.

Resultatet af samarbejdet mellem Røde Kors og Soeren Le Schmid kommer bland andet til udtryk i bogen 'Genbrugsmode'. Bogen indeholder fede modebilleder af designede unika-kreationer, som er konstrueret af genbrugstekstiler doneret til Røde Kors.

Samarbejdet og kollektionen har især fokus på bæredygtige løsninger. Samtidig er det en opfordring til danskerne om at turde udfolde kreativiteten og turde være modige.

Det jeg gerne vil have, er, at man tænker kreativt, at man tør, og at man genbruger. For der sker altså noget magisk, når man tvinges ud i nytænkning for f.eks. at rette op på fejl. Man skal i det hele taget turde tage chancer!

Soeren Le Schmidt

Soeren Le Schmidt på stol
Foto: Claus Troelsgaard