Du er kendt for at kunne klæde dig, samt indrette med genbrug – og få alt til at se fantastisk ud. Har du nogen gode råd til andre der vil indrette med genbrug, eller forsøge at gå i en genbrugsbutik?

Jeg elsker at kigge i genbrugs butikker, helst i den mere vintage-agtige afdeling. Tanken om at en kvinde for lang tid siden, har båret en fin kjole med kærlighed og stolthed, er en meget smuk tanke. Jeg er den type der skeler til farver og prints og mixer gerne alt sammen, uden at det behøver at passe sammen. Jeg synes netop at der i det skæve, kommer noget personligt og skønt frem. Så mit råd er, ikke at have nogen regler når det gælder genbrugstøj. Mix og match, og så tag et par elegante hæle eller cool sneakers på.
 

Mht møbler er jeg meget til danske 50’er møbler, men de er dyre, så invester evt. i et par af disse, og så mix med smukke gamle franske møbler og objekter. Lidt 70’er genbrug er også godt, det giver en lidt finurlig kant.

Hvad er dit bedste genbrugsfund?

Vintage silke kjoler og sweatshirts, de bliver så dejlig bløde og falmede i farven med tiden.

_Helena Christensen

Er der særlige ting du altid kigger efter, når du shopper genbrug?

De gamle prints og pastelfarver er altid det, der fænger mit øje, det er ligesom med gamle tapeter. Mange nutidige designere laver hele kollektioner baseret på disse unikke udgåede prints. Se bare på Marni.

Hvordan og hvornår startede din interesse for genbrug?

Da jeg var teenager, gik jeg allerede i genbrugsbutikker, og havde for det meste falmede lange herreunderbukser på med en vintage balkjole udover, en stil jeg snart vender tilbage til.

Har du nogensinde købt en gave i en genbrugsbutik?

Masser! Næsten hver jul får mine veninder fine tasker, sko og kjoler fra genbrugsbutikker og eksklusive websites. Det er fantastisk hvad man kan finde.

Du har flere gange stillet op for Røde Kors og Stil kampagnen – hvorfor har du valgt at lægge tid i dette projekt?

Det er et rigtigt godt projekt, der fortjener al den opmærksomhed, det kan få. Stil er en super fin kampagne. Det er perfekt, at mixe æstetik og velgørenhed, og få læserne til at se, med kreative øjne, på secondhandtøj.

Helena Christensen har ladet sig inspirere af genbrug med sin niece Sarah Sofie som model i denne smukke billedserie

Hvad er dine tanker bag dine billeder af Sarah Sofie, og hvordan var det, at arbejde med din niece på dette projekt?

Jeg elsker at fotografere Sarah Sofie. Hun har et yndigt og unikt ansigt, og er rigtig god til at projektere følelser og melankoli. I denne historie ville jeg give en ung pige i naturen en cool kant, hvilket stylingen var perfekt til.

Hvad er dit favoritbillede fra serien, hvis du kan udvælge et? Og hvorfor lige netop dét billede?

Jeg kan rigtigt godt lide det sort/hvide billede foran det nøgne træ. Den måde vinden har blæst træet sidelæns, og den måde Sarah Sofie’s krop står i kontrast til dette, er ret stærkt.

Overskud fra al salg af genbrug går til sårbare mennesker i alle aldre, både i Danmark og i udlandet. Er der et område dit hjerte især banker for?

Mit hjerte banker for alle i nød. Så jeg prøver så vidt muligt, at hjælpe hvor det er muligt. Sådan tror jeg, de fleste har det. Det er en svær tid for mange, og situationen ude i verden er rimelig håbløs på mange måder, men mange bække små...

Gift Card image
Gavekort