Med mere end 25 års erfaring inden for boligindretning, er Leif Sigersen lidt af en guru inden for sit felt. Han finder blandt andet inspiration til sin indretning ved at gå på opdagelse i genbrugsbutikker og på loppemarkeder, og han giver gerne nogle gode råd med på vejen.

Lad dig inspirere: Genbrug kan være guld

Leif Sigersens passion for indretning og genbrug lyser ud af ham. Hans mange fortællinger giver dig lyst til at suse ned i den første genbrugsbutik og gentænke indretningen af dit hjem. Han elsker nemlig at lade sig inspirere i genbrugsbutikker og på loppemarkeder og kan godt lide spændingen i ikke at vide helt præcis, hvad han kommer hjem med. ”Jeg er hele tiden på jagt. Der er noget charmerende ved at trisse rundt i det her univers af fine og skæve møbler, som giver dig inspiration til din indretning. Det er en form for skattejagt, som man aldrig bliver træt af”, siger Leif Sigersen.

Bestem dig for, hvad du leder efter hjemmefra

Når Leif leder efter brugte møbler til sin indretning, har han altid en idé om, hvad han går efter. For som han siger, er der grænser for, hvor mange impulskøb, du kan lave, når det kommer til møbler. Der skal jo også være plads til det i hjemmet. ”Jeg har idé om, hvordan det møbel, jeg går efter, skal se ud. Det betyder ikke, at jeg kommer hjem med lige præcis den forestilling, jeg havde i hovedet. Jeg kan godt ende op med noget lidt andet, fordi jeg kan se, at det bare ville passe rigtig godt ind i mit hjem”, siger Leif Sigersen.

Stole er et sikkert genbrugsfund

Ifølge Leif er stole ofte et sikkert genbrugsfund. De kan have mange forskellige funktioner blandt andet som natbord, tøjstativ eller skammel. Og så kan de købes billigt, hvilket betyder, at du godt kan tillade dig at skifte dem ud ind imellem. ”Jeg har mange stole, og jeg synes, at de er forholdsvis nemme at finde. Jeg bytter gerne mine stole ud eller maler dem, så de giver indretningen af hjemmet et nyt look. Og har man for mange af dem, kan de altid leveres til genbrug hos Røde Kors, hvor pengene går til et godt formål”, siger Leif Sigersen.

Drop navnene, og gå efter din egen stil, når du shopper genbrug

Leder du efter 7’er stole fra Arne Jacobsen eller Y-stole fra Hans Wegner, skal du dog indstille dig på at lede længe og give prisen, når du finder dem. Danske designmøbler er nemlig blevet så populære, at folk godt ved, hvilken pris de skal tage for dem. Derfor ender de heller ikke så ofte i genbrugsbutikkerne. Men som Leif udtrykker det, så behøver din stol eller kommode ikke have et mærke for at blive en del af din boligindretning. Du kan finde mange unikke møbler i genbrugsbutikker eller på loppemarkeder, som har karakter, og som kan give liv til dit hjem. Derfor er et godt råd også at være lade være med at fokusere så meget på møblets mærke, men i stedet gå efter flotte og finurlige former, som passer til din stil.

Dit hjem skal have personlighed

Leif Sigersen udtrykker, at noget af det vigtigste i din indretning er at give den personlighed. Det kan siges meget kort. Bo personligt. For det er nemt at gennemskue, hvis dit hjem er taget ud af et boligblad. ”Dit hjem er din oase, og derfor skal det afspejle dig. Det betyder ikke, at du ikke må søge inspiration hos dine venner og i boligblade. Det må du meget gerne. Men man skal kunne mærke din personlighed”, siger Leif Sigersen.

Genbrug slipper fantasien løs

Leif understreger, at personlighed og genbrug hænger godt sammen. I genbrugsbutikker kan du finde møbler, som du ikke finder andre steder. Det betyder, at det højst sandsynligt kun er dig, der har lige præcis den kommode, den stol eller den sofa med den særlige patina. Møblerne fortæller ofte en historie, og så er der måden, som de falmer på. Det er ikke noget, du selv kan lave. ”Det kan være små ting, der giver det personlige præg på din indretning. Din samling af bestik i køkkenet, som er fundet på forskellige loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Eller de mange finurlige kaffekopper, som du har samlet over årene og nu bruger som en del af din indretning. Det kan også være din samling af sakse i forskellige former, der kan danne en flot collage på din væg. Kun fantasien sætter grænser”, som Leif udtrykker det.

 

 

Genbrugsbutikker, der sælger møbler og nips