Frederik Sommer: Nyt er yt

Genbrugstøj havde længe været i kikkerten hos den hippe gymnasieelev Frederik Sommer før han blev frivillig fashion scout for Røde Kors i sommeren 2016. Her tilbragte han allerede en stor del af sin fritid i genbrugsbutikker, så muligheden for at inspirere andre med unikke outfits lå lige til højrebenet. Foruden at hænge med sine venner, er tøj hans passion og helt store fritidsinteresse!
Frederiks evne til at finde billigt tøj i genbrug og kombinere det på en unik måde har også inspireret flere fra gymnasiet, som ellers foretrækker at købe dyrt tøj.
”De fleste foretrækker det dyreste tøj og de dyreste sko, men jeg har valgt at gå min egen vej. Det meste af mit tøj er købt i genbrug, og jeg får tit af vide, at folk synes min stil er rigtig fed.”

Kun døde fisk flyder med strømmen

For Frederik behøver tøjet ikke at være det seneste nye for at se tjekket ud. ”Det vigtige er, at man tør gå sin egen vej og finde en personlig stil, og det er der rig mulighed for i genbrug”, siger han.
Han kalder selv sin tøjstil for casual og retro og kan godt lide at lade sig inspirere af tidligere tider. Et typisk hverdags outfit vil bestå af et par jakkesætsbukser sammensat med en skjorte eller en t-shirt som han stopper ned i bukserne. Over skjorten vil han for det meste trække i en vintage trøje og så er han selvfølgelig vild med sneakers.

Thumbnail
Thumbnail

I billedet til venstre har Frederik fundet frem til en fantastisk cowboyjakke til kun 50. kr. Til højre har han fundet en sweater fra Hugo Boss. Den er perfekt til efterårskulden og koster kun 40 kr.