Mit navn er Katrine Christiansen og jeg elsker genbrug.

I samarbejde med Røde Kors vil jeg inspirere til, hvordan genbrug kan blive en del af dit hjem og din indretning på en nem og overkommelig måde. Genbrug er for mig den bedste måde at forny hjemmet på – det er unikt, det er billigt og det er bæredygtigt.

Følg Katrines genbrug og krea-liv på Instagram @katrine_christiansen

PÅSKEN – FORÅRETS FEST

Påsken er en af årets første højtider. For mig er det samtidig en af mine favorit højtider. Påsken er nemlig tegn på, at foråret for alvor har meldt sin ankomst. Fornemmelsen af vintergækker og erantisser, der langsomt men pludseligt farver skovbunden, er simpelthen noget af det bedste. Netop i disse tider virker det til, at forårets ankomst er dét lyspunkt, vi længe har savnet.

I denne måned skal vi gøre klar til en fin og farverig påske. Vi skal klippe gækkebreve, presse vintergækker, male påskeæg og selvfølgelig så karse til påskemiddagens æggemadder. Vi slutter af med at dække det fineste påskebord.

Vintergækker i pres

Man ved, at det er forår, når vintergækker og erantisser skyder frem. Jeg får barnlige fornemmelser af at mindes, hvordan pressede vintergækker prydede gækkebrevene til bedsteforældre, der uanset hvad bød på flotte og legesyge påskeæg. Derfor hører pressede vintergækker unægtelig påsken til for mig. Jeg har samlet en god håndfuld vintergækker og lagt dem i pres i en uges tid. Jeg har lagt vintergækkerne i pres ved at komme dem mellem to stykker køkkenrulle og lagt dem i pres under et par tunge bøger. Hvis ikke du har vintergækker i nærheden af dit hjem, kan du altid presse alverdens andre blomster, som du synes om.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Gækkebreve

Det er rigtig mange år siden, jeg sidst har klippet et gækkebrev. Men som barn var det altid en ting, der blev brugt utrolig mange timer på. Det er kun fantasien, der sætter grænser for dig og saksen. Jeg har brugt noget gammelt gaveindpakningspapir i den fineste lilla farve, men brug dét papir du har. Ofte kan du finde mindre rester af gavepapir, silkepapir og lignende i din lokale Røde Kors butik. Fold dit papir så mange gange du har lyst og slip fantasien løs.

Jeg har valgt at bruge mine gækkebreve som bordkort på mit påskebord. I år, hvor påskebordet er dækket op til færre end normalt, er det netop en sjov idé for at gøre lidt ekstra ud af det.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Påskeæg

Hvad er mere påske end påskeæg? Jeg har fundet de fineste farverige påskeæg i Røde Kors butikken i Rødovre. De har simpelthen den fineste påskepynt i alle afskygninger. Derudover fandt jeg også en pakke dekorationsæg i butikken. Jeg havde en gammel rest maling, som jeg har malet mine dekorationsæg med. Jeg har malet mine æg ved at komme en smule maling på hænderne (jeg havde engangshandsker på) og derefter smurt malingen ud på ægget ved at køre det rundt i håndfladen. Det giver det fineste marmorerede udtryk og er altså noget, alle kan være med på – også dem uden de store kunstneriske evner!

Jeg vil pynte mit påskebord med påskeæg. Jeg overvejede at skrive navn på fire af æggene til bordkort, men i år blev det gækkebrevene som vant titlen som bordkort. Derudover vil jeg pynte med påskeæg i min stue, eksempelvis på grene fra skoven, stueplanter og brudeslør. Der er et hav af fine påskeæg i mange Røde Kors butikkerne for tiden, så er du ikke til at male æg selv, så er der altså stadig mulighed for at få de fineste, farverige påskeæg ind i dit hjem.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Påskekarse

Du kan næsten ikke spise din æggemad til påskefrokosten uden, at den er toppet med påskekarse. Derfor skal vi selvfølgelig også så vores egen karse, så vi er klar til påskefrokosten. Jeg fandt fire æggebærer med orange og gul kant i Røde Kors butikken i Rødovre. I alle fire har jeg kommet en lille dut vat og en masse vand. Så har jeg drysset med karsefrø og givet dem en god uge i vindueskarmen med masser af lys og vand. På den måde får hver gæst sin egen personlige påskekarse. Har du ikke fire æggebærer kan du sagtens så karsen på et fad, en tallerken eller lignende.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Dækkeservietter

Jeg fandt den perfekte påske dug i Røde Kors Rødovre. Nemlig en helt påskegul velour dug. Det er egentlig blot et stykke stof, som jeg har klippet til, så det passer bordets størrelse. Jeg fandt samtidig også en super fin lyserød dug med et fint mønster. Af den lyserøde dug har jeg klippet fire stykker stof og syet zigzag langs kanten. Et voila fire styks dækkeservietter. Ved både at bruge dug og dækkeservietter kan du let få nogle ekstra farver på dit påskebord.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Påskebordet

Alle forberedelserne er klaret, og nu er det tid til at dække årets påskebord. Jeg er selvfølgelig startet med både dug og dækkeservietter. Jeg har herefter dækket med den fineste service, hæklede mellemlægsservietter, lys, påskefjer, påskeæg og påskeservietter – al sammen genbrug. Til sidst (og måske prikken over i’et) en buket friske påskeliljer.

Rigtig glædelig påske!

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Tekst og billeder: Katrine Christiansen