Her kan du læse boligbloggeren Malene Vinter’s bedste råd og tips til genbrugsjagten og boligindretning. Man behøver nemlig hverken være bolig- eller genbrugsekspert for at få en masse ud af genbrug i sit hjem. Men nogle gange hjælper det at få tips og tricks fra netop sådan en ekspert.

Gør det selv, når du skal indrette din bolig

For den jyske boligblogger Malene Vinter er en del af charmen ved at bruge genbrug i boligindretningen, at tingene ikke bliver smidt ud og glemt. At de kan blive brugt igen – blive til noget andet. På den måde kan ting få et helt nyt liv i et nyt hjem. Hun understreger, at tingene ikke behøver at blive brugt til deres originale formål i indretningen af en bolig – man kan nemt lege med udtryk eller funktion, uden at være særligt handy.

”Jeg fandt sådan nogle udendørslamper, som du hænger på væggen, og som oftest har sådan et jerngitter rundt om. Ved dem, jeg fandt, var jerngitteret taget væk. Så fik jeg min kæreste til at sætte en ny ledning i, og nu bruger jeg den bare som sådan en sengelampe. Dem har jeg fået så mange kommentarer til: 'Hvor har du dog fundet den?' Så er jeg sådan: 'Jamen nu skal du høre, den er mega nem at lave, og du kan virkelig tit finde dem i genbrugsbutikker.' Du kan sagtens gøre det selv.”

Tip nummer 1 lyder derfor: Giv den gas med gør det selv!

Thumbnail
Foto af: Malene Vinter

Genbrugsjagten: Hav tålmodighed - men tag chancen

At man sagtens kan gøre det selv, er ikke det eneste tip, som Malene har til dem, der overvejer at kaste sig ud i genbrugsjagt og boligindretning: ”Nogle gange skal man være lidt tålmodig, for det kan godt tage flere besøg i den samme forretning, før man finder lige præcis det item, som man brænder for.”

Når man så finder det item, kan der alligevel opstå tvivl – passer det nu ind derhjemme? Her har Malene Vinter også et simpelt - men godt - tip.

”Jeg tror, at det kan være svært at se den stol, vase, eller hvad man nu har fået øje på, i en sammenhæng. Man må ligesom forsøge at visualisere det i sit eget hjem, men det kan godt være rigtig vanskeligt. Heldigvis koster genbrugsfund jo sjældent det vilde, så nogle gange er det bare at tage en chance og købe det med hjem,” foreslår Malene

Når det perfekte fund lugter

Selvom hun er vild med genbrug og brugte møbler, ved Malene godt, at der til tider kan være nogle problemer, når man ellers lige troede, at man havde gjort det perfekte fund på sin genbrugsjagt. I nogle af disse situationer er gode råd dyre. Men ofte kan det faktisk løses relativt let, hvis man følger den unge bloggers tips til, når ens fund driller.

”Nogle gange lugter det jo lidt,” indrømmer Malene med et grin: ”Hvis det har været et sted, hvor der er blevet røget, eller der har været dyr. Så selvom det måske er utrolig flot og brugbart, så kan det bare være meget svært at få den her lugt, de her hår, eller hvad det nu er, af. Og det er selvfølgelig en stor skam. Man kan jo smide en masse penge efter det. Men start lige med en masse luft og en tur i vaskemaskinen til det, der kan tåle det. Jeg købte på et tidspunkt et rigtig flot, gammelt Kelim tæppe, som jeg var helt vild med, men det havde ikke den bedste lugt. Så hang jeg det ud i en uges tid, og så var det bare super fint derefter.”

Thumbnail
Foto af: Malene Vinter

Nyd genbrugsrusen

Malene giver os et sidste tip med på vejen. Det vigtigste på en genbrugsjagt er nemlig at nyde det. For det er faktisk ganske hyggeligt at gå i genbrugsbutikker. ”Det er sådan en forventning, man er lidt spændt. Jeg går og tænker: ’Måske er det i dag.’ Det er sådan lidt ligesom – ja, en skattejagt måske. Man håber på at finde den her helt perfekte ting, og når det så lykkedes bliver man så glad,” smiler Malene og fortsætter: ”Det virker måske lidt åndsvagt, for det er jo bare ting, men der er bare et eller andet over at have været på den her jagt efter noget og så finde det helt rigtige. Det er sådan lidt en rus.” For mere om Malene Vinter kan du læse artiklen: Genbrug gør din boligindretning unik. Du kan også selv følge hende på bloggen Vinterfryd.dk eller på instagram @blogvinterfryd, hvor hun helt sikkert deler flere tips og gode råd til din boligindretning.