Det var Kristian Thuesen, der kontaktede Andrea Krull med ideen om at skabe en modeserie, hvor fokus ikke var på mærker eller dyrt tøj, men på genbrug. Han ville vise et anderledes modeperspektiv, hvor genbrug var drivkraften bag.

Teamet blev sat med Andrea som fotograf, Kristian som idemanden bag, mens deres veninde Amalie Leervad blev hentet ind som stylist. De tre har kendt hinanden gennem mange år, og de har samarbejdet på flere kreative projekter før i tiden. Andrea spottede modellerne Asta Pfeiffer og Gabriel Molin i gadebilledet, hvor deres look fangede hendes blik. De unge bag projektet går alle selv i genbrug, og håber på at kunne inspirere andre med billedserien "Boy & Girl". Her på siden kan du se de mange flotte fotografier med genbrugstøj, læse om tankerne bag – og måske selv lade dig inspirere.

Billedserien er lavet af:
Fotograf: Andrea Krull - @anndreakrull
Modeller: Asta Pfeiffer - @astapfeiffer & Gabriel Molin - @soyaboyy
Fashion Director: Kristian Thuesen - @kristianthuesen
Stylist: Amalie Leervad - @amalieslb
Tekst: Kristian Thuesen og Andrea Krull

Alt tøjet er fundet i og udlånt af to Røde Kors butikker i Odense på henholdsvis Vesterbro og Fjordsgade. Billederne er taget i Bowl'n'Fun Odense.

Thumbnail

Boy & Girl – en billedserie, der fejrer genbrug

Det er oftest forbundet med en stor nysgerrighed og glæde, når man som ungt menneske får lov at grave gennem flere generationers stilarter. Alt kan mikses, kombineres og sættes sammen på forskellige måder, så et anderledes udtryk opstår. Og dette var netop idéen bag vores billedserie. Her er ingen regler - men til gengæld fuld knald på farver, mønstre og attitude. Vi hylder, at genbrugen har fået flere og flere unge til at øjne en bæredygtig måde at eksperimentere med deres udtryk og stil.

Jagten på Genbrugsguld

I jagten på fotoseriens genbrugstøj, tænkte vi fra starten i kulørte farver. Det handlede om at skabe et ungt udtryk, der gik i spænd med bowlingbaner, eksotiske palmer og farverige flader. Serien afspejler, at vi som unge mennesker har mulighed for at skabe vidt forskellige looks alt efter vores humør. Og samtidig uden, at vi behøves tømme hele pengepungen. Der er plads til kreativitet og spræl. Genbrugsbutikken dikterer aldrig én bestemt stil eller kollektion. Til gengæld giver den os en helt ny frihed til selv at bestemme, sammensætte og være kreative. Du er selv med til at skabe dit eget udtryk, når du går på jagt mellem stativerne. Der opstår ofte noget ret unikt i sammensætningen, som i højere grad bliver personlig. Som en kontrast til det monotone modebillede, der også eksisterer. Med genbrugstøj får man lov at lege, kreere og skabe selv. Det er lidt én af gaverne ved genbrug, hvis du spørger os. Og netop hvad vi ville vise med denne serie.

Barndommens leg

I serien "Boy & Girl" blev der leget med barndommen. At vende tilbage til en helt bestemt fase af livet. Uden bekymringer og uden voksenproblemer. Polkaprikkede skjorter på ternet gulv, to styks gule regnjakker & en lampeskærm som paraply. Som dengang man var barn - alt kan lade sig gøre! Der er ingen faste rammer, og man må gerne være lidt anderledes. Vi ønsker at inspirere til at sætte farve på garderoben, kaste sig ud i noget nyt og eksperimentere med sin stil. Et tip er altid at holde øjnene åbne - både ude i verden - men også i genbrugsbutikken. Træd lidt ud af comfortzonen og mærk suset! Og så er det selvfølgelig vigtigt, at man aldrig glemmer sit indre barn.

 

 

Kærlighed til genbrug

Det er oplevelsen af at træde ind i genbrugsbutikken, hvor man kaster et blik rundt og pludselig får øje på dén der sweater, der bare minder en om at være barn igen. Forskellige perioder og stilarter mødes - og tilsammen opstår sød harmoni. Genbrug er for alle og enhver! Den er både det bæredygtige grønne valg, den overkommelige pris, de hyggelige snakke med personalet, den glade jagt på det næste genbrugsguld & den kreative udfoldelse med sit udtryk. Intet slår følelsen af at finde det genkendelige eller helt unikke, der giver én en lille tåre i øjenkrogen og et stort smil på læben. Som atter at vende tilbage til barndommen. 

Vi elsker genbrug - og den kreativitet, det giver os.

 

Thumbnail
Gift Card image
Gavekort