Vi afhenter gerne dine brugte, brugbare møbler på din adresse.

Sådan får du hentet brugte møbler på din adresse

De fleste af vores møbelbutikker afhenter med glæde de fleste slags møbler. Der er dog enkelte møbler, vi ikke modtager. Dette vurderes af den enkelte butik fra gang til gang. Derfor skal du først tage en snak med den lokale Røde Kors møbelbutik.

Her vil en erfaren frivillig vurdere, om butikken har mulighed for at hente de møbler, du ønsker at donere. Vi er interesseret i at høre om møblernes stand og kvalitet, og vurderer så om den enkelte butik har plads til møblerne, om møblerne kan sælges etc.

Ønsker du også at donere andet boligtilbehør såsom lamper, fade, potter og pander osv., så tager vi også gerne det med, når vi alligevel kommer forbi.

Bemærk at vi som udgangspunkt afhenter møbler fra gadeplan. Vores butikker og herunder afhentning af møbler er drevet af frivillige, og det er simpelthen for at skåne deres rygge, at vi ikke afhenter i etageejendomme.  

Det er ikke alle butikker, der tilbyder afhentning af møbler. Nedenfor har vi lavet en liste over alle de møbelbutikker, der tilbyder afhentning. Kontakt den nærmeste butik og aftal nærmere om vurdering og afhentning. 

Du kan få et overblik over alle vores møbelbutikker (både dem som tilbyder afhentning og alle de andre). 

Hvilke møbler modtager vi?

Vi har ingen fastlagte retningslinjer for, hvilke møbler vi tager imod og ikke modtager. Det, der er interessant og sælger godt i den ene butik, har måske sværere ved at blive solgt i en anden. Som udgangspunkt tager vi imod:

  • Sofaer
  • Sofaborde
  • Lænestole
  • Spisebord og stole
  • Lamper
  • Spejle
  • Porcelæn og keramik
  • Tæpper, hvis kvaliteten og standen er i orden.
  • Vi kører gerne ud efter et enkelt godt kvalitetsmøbel, hvorimod IKEA-møbler ofte ikke har den store interesse, da de kan være svære at sælge

Hvorfor siger vi nej til nogle møbler?

Vi er rigtigt glade for, at danskerne vil donere møbler til vores butikker! Salget af genbrugsmøbler er en stor og betydningsfuld del af vores forretning og er til stor gavn for vores sociale arbejde herhjemme og ude i verden.

Der kan dog være flere årsager til, at vi ikke modtager dit brugte møbel. Hvis kvaliteten ikke lever op til Røde Kors' standard, hvis butikken eksempelvis allerede har tre eksemplarer af samme møbel, eller hvis personalet i butikken ved, at netop dette møbel ikke sælger.

Det kan også være, at vi simpelthen ikke har ressourcer til at hente møbler lige på det tidspunkt. Møbelafhentningen er drevet af frivillige. Mange af vores frivillige er pensionister, som måske ikke har mulighed for at bære tunge møbler ned fra etagebygninger. 

Hvilke møbler vi modtager samt hvor mange frivillige, vi har til at afhente møbler, kan variere meget fra butik til butik. Derudover kan det som butikken ikke har behov for den ene måned, være relevant den næste. Derfor: giv butikken et kald, eller læg vejen forbi, og fortæl, hvilket møbel du gerne vil donere, så kan vi sammen finde en løsning. 

Vi tager som udgangspunkt ikke imod hårde hvidevarer, da de fylder meget i de små butikker og kan være problematiske at forhandle i forhold til den tidligere ejers reklamationsret, garanti mm. Men du er altid velkommen til at ringe til din lokale Røde Kors Butik og forhøre dig.

Afhentning af møbler: det er gratis

Det er altid gratis at få Røde Kors til at hente donerede møbler på din adresse, og Røde Kors' frivillige vil med glæde hjælpe med at bære møblerne ud i vognen - men en hjælpende hånd er altid påskønnet. Tidspunkt på dagen aftaler du med den lokale Røde Kors-butik.

Donation og afhentning af brugte møbler ved dødsbo

Har du et dødsbo, der skal tømmes, er langt de fleste genbrugsbutikker med møbelsalg også interesseret i at hjælpe med afhentningen. Dette kræver dog også, at du ringer til den nærmeste Røde Kors-butik og hører nærmere.

Tak for, at du overvejer at donere dine gamle møbler til Røde Kors! Når du donerer til Røde Kors, støtter du en god sag. Overskuddet fra butikkerne går til vores sociale arbejde i Danmark samt vores nødhjælpsarbejde ude i verden.

Køb genbrug online på rødekorsgenbrug.dk

Besøg shoppen her