#etårmedgenbrug - Solvig Tørsleff

Følg med i Solvigs udfordring #årmedgenburg her på siden og på vores instagram 

@rodekorsgenbrug

Solvig Solvig Tørsleff

Solvig Tørsleff

@sejtbarn

  • 18 år
  • Fra Amager
  • Jeg køber primært beklædning og accessories, men jeg kan ikke modstå en flot porcelænskop!

Hvilken rammer har du sat for udfordringen?

Planen er at fortsætte min vane med ikke at købe nyt tøj. I forhold til genbrugs-sko køber jeg helt (eller næsten) ubrugte sko, fordi det er bedst for ens fødder. Hvis det er vigtigt, at det holder og er bekvemt (fx outdoor-tøj/fodtøj) kan jeg blive nødt til at købe fra nyt, men ellers er det kun undertøj og sokker.

Jeg vil fortsætte med at købe materialerne til mine projekter, pynte- og brugsgenstande i genbrug.

Hvad vil du gerne opnå?   

Ambitionen er at få andre med på bølgen og udvide min horisont ved at finde nye steder og metoder til at holde min livsstil bæredygtig. Coronakrisens første bølge satte loppemarkederne og byttemarkederne på pause, så jeg måtte finde alternativer. Fx fandt jeg ud af at der på genbrugsstationer ofte er en byttebix. Med anden bølge lukkede genbrugsbutikkerne, så måtte jeg gå all in på facebook genbrugsgrupper, reseller-apps og kvaterets storskrald.

Udover at udvide mine jagtmarker, ønsker jeg at få større overblik over mine behov og blive mere struktureret fx i form af målrettede lister over ting, jeg kunne tænke mig at finde, og lister over ting, jeg allerede har. På den måde kan jeg undgå at ende med 3 par røde bukser, 5 grønne t-shirts og uden den stråhat, jeg mangler... 

Hvad tror du bliver din største udfordring med et år med genbrug?

Coronakrisen spænder ben for genbrugskulturen, fordi den er præget af personlige møder og anekdoter under udvekslingen med de andre genbrugstosser. På den anden side har lockdown givet mig mere tid til at upcycle i hverdagen og lave større sy-projekter i weekender og ferier.

Det kræver også mod at klunse. Jeg har kun haft gode oplevelser med dem, der har sat ting ud i gratis-kasser. De bliver så glade for, at deres ting får en chance til. Andre på gaden er ikke altid så åbne; "Tænk at man roder i folks skrald", har jeg hørt mellem to forbipasserende, og fået sære blikke fra hundeluftere, osv. Det kan man ikke undgå, når man er skattejæger. 

Det at være eksperimenterende kan være udfordrende. Stirrende blikke i metroen gør jeg mit bedste for at sole mig i - i stedet for at fortryde mit outfit, som i starten. Det er svært, men det bliver forhåbentlig nemmere med tiden. I hvert fald gør mine valg mig glad.

Er der noget du savner ved ikke at købe nyt?

Jeg har ikke købt nyt tøj i snart 3 år udover undertøj, sokker og mit højtelskede outdoor tøj. Jeg er også heldig at støde på noget brugt i god stand en gang imellem, så jeg tænker ikke så meget over, om der er noget, jeg savner, fordi det efterhånden er for længe siden. Jeg nyder jagten på en genbrugs pandang til et stykke tøj, som jeg har set på nettet eller i en butik.