#etårmedgenbrug -  Johanna Meyer

Følg med i Johannas udfordring #erårmedgenbrug her på siden og på vores instagram 

@rodekorsgenbrug

Johanna Meyer

 Johanna Meyer

@johannaleam

  • 23 år
  • Fra Aarhus

Min største udfordring bliver formodentligt købet af fødselsdagsgaver fra genbrug til venner og bekendte

Hvilken rammer har du sat for udfordringen?

Tanken om, at jeg kan bidrage til, at andre får øjnene op for genbrug er noget, som motiverer mig i denne challenge. Derudover har jeg selv længe forsøgt at begrænse købet af nyt tøj, og en udfordring som denne kan muligvis bidrage til, at fast fashion overhovedet ikke længere bliver noget, som jeg benytter mig af. Som en del af projektet vil jeg fortsat købe nyt undertøj eller nye strømper, hvis der skulle opstå et behov for det. Resten skal købes brugt.

Hvad vil du gerne opnå?   

Selvom mit fokus primært ligger på tøj og accessoires, vil jeg også prøve at købe indretnings- og køkkenartikler brugt. Jeg vil derudover blive bedre til at tænke minimalistisk, og selvom jeg køber genbrug, vil jeg forsøge at mindske mit forbrug til fordel for miljøet. Samtidig ønsker jeg også at give plads til, at folk med et reelt behov for tøj til en lavere pris kan få adgang til pæne ting. Derfor skal et år med genbrug gøre mig bedre til at tænke over hvad jeg køber, og om jeg virkelig har brug for det.

Hvad tror du bliver din største udfordring med et år med genbrug?

Min største udfordring bliver formodentligt købet af fødselsdagsgaver fra genbrug til venner og bekendte. Derudover kan det blive en udfordring for mig at sy huller, prøve at upcycle mit gamle tøj, og generelt at leve et mere minimalistisk liv. Jeg vil dog tage udfordringen op, og opfordrer alle til at bidrage i så høj grad, som det er muligt for den enkelte.

Er der noget du savner, ved ikke at købe nyt?

Jeg savner i høj grad at købe tøj fra små, uafhængige designere. Når jeg tager til mit hjemland, Tyskland, opdager jeg tit designere, som jeg ville elske at støtte. Det er helt sikkert noget, som jeg vil begynde på igen, efter udfordringen er slut. Dog savner jeg ikke at købe fast fashion overhovedet.

Noget der overrasker mig hver gang ved genbrug er, hvor mange forskellige stilarter man kan finde. Uanset om man er til farverigt 80er-tøj eller er lidt for glad for 00er-stilen, så kan enhver finde noget. Det er så forfriskende at se, for folk kan udfolde sig på hver deres måde, sammenlignet med fast fashion, hvor folk tit går i nogenlunde det samme tøj.