#etårmedgenbrug - Jane Maul

Følg med i Janes udfordring #etårmedgenbrug her på siden og på vores instagram 

@rodekorsgenbrug

Jane maul

Jane Maul

@den_krumme_agurk

  • 41 år
  • Fra Randers

"Min største udfordring bliver klart at begrænse mig uden at føle mig begrænset."

Hvilken rammer har du sat for udfordringen?

Jeg har ikke rigtig nogle krav til mig selv, for det er sjældent, at jeg får lyst til at købe nyt – ud over undertøj. Dog skal jeg til en konkurrence med mit dansehold om en måneds tid, hvor vi skal have ens tøj på, så der bliver der købt nyt – men til gengæld syr vi det selv. For mig føles #etårmedgenbrug ikke som en challenge, men en måde at give andre et lille blik på vores livsstil.

Hvad vil du gerne opnå?   

Jeg håber at jeg kan være med for at inspirere andre, til at finde deres egen vej. Til at være kreative og se muligheder i det umiddelbare. De fedeste ting, jeg og vi har, er klart købt i genbrug. Nogle står, som da vi købte dem, andre har fået en helt anden funktion. Jeg håber at kunnen være med til at inspirere andre til at værdsætte gammelt håndværk og få glæden af, at kunne skabe noget selv. At intet er for stort eller småt. At få mere lethed, leg og liv ind i hjemmet og garderoben. Ind i livet. At turde give sig i kast med fx at sy vanter af en gammel sweater; det gør ikke så ondt, at første model ligner pis, hvis materialerne kun har kostet et par kroner. Jeg håber at kunne være en del af et postivt fællesskab omkring værdien af, at give gamle ting nyt liv.

Hvad tror du bliver din største udfordring med et år med genbrug?

Her må jeg tilstå, at mine spidskompetencer ikke ligger indenfor begrænsningens kunst. Mildt sagt. Når jeg står i en genbrugsbutik, køber jeg på følelsen og tilliden til, at ideen nok skal komme. Et par flotte ski, en gammel støvsuger, en klippekortautomat. Det kan også være et billede, som jeg lige vil tilføje lidt ekstra eller et trommesæt. Heldigvis har vi rimelig god plads, men selv god plads kan jo fyldes op. Så min største udfordring bliver klart, at begrænse mig uden at føle mig begrænset.