#etårmedgenbrug - Hege Karoliussen

Følg med i Heges udfordring #etårmedgenbrug her på siden og på vores instagram 

@rodekorsgenbrug

hege

Hege Karoliussen

@thehappinessdetective

  • 48 år
  • Fra Amager

Hvad er dit forhold til genbrug?

Jeg er vild med at gå i genbrugsbutikker, men synes nogle gange det er lidt overvældende. Det er dog rigtig fedt hvis man lige falder over noget unikt som bare passer helt perfekt, og til næsten ingen penge. Jeg elsker fashion, men er ret arg over hvor meget modeindustrien sviner, og synes det at købe genbrug er én af mange måder man kan være med på at gøre noget godt for miljøet på. 

Hvad er dit interesseområde?

Jeg vil for det meste kigge efter tøj, (til mig selv og min datter). 

Hvilke krav har du stillet dig selv?

Jeg vil nok stadig købe basis ting som undertøj og sokker nyt.

Hvad har du sat af ambitioner for et år med genbrug?

Jeg vil blive meget bedre til at finde ud af hvad jeg reelt har brug for inden jeg køber noget, og bruge lidt ekstra tid på at finde det helt rigtige i genbrug, istedet for at bare hurtigt købe det f.eks. online. 

Hvad tror du bliver din største udfordring med et år med genbrug?

Den største udfordring bliver nok at ikke miste modet, hvis der er noget jeg er ude efter som jeg umiddelbart ikke finder. At ikke tage den nemme løsning, og bare bestille det online. Og i det hele taget revurdere om det er ting jeg vil have fordi jeg har brug for det, eller om det bare er fordi jeg har lyst til at købe noget. 

Halvårsstatus

Har dine købsvaner ændret sig på dette halve år?

Jeg kommer næsten ikke i "vanlige" butikker mere. Og ser jeg noget i et vindue, jeg kan lide, tænker jeg, at det må være muligt at finde noget lignende i en genbrugsbutik. 

Hvad har dit bedste køb været dette halve år?

Jeg har ledt og ledt efter en fed lampe til min stue, og den har jeg endelig fundet til 185 kr. i en genbrug i Sakskøbing.

Hvad har du af håb for det næste halve år i genbrugets tegn?

Jeg håber at finde mere tøj til min datter, da hun vokser sindssygt meget i øjeblikket.

Hvis du skulle give andre, der godt kunne tænke sig shoppe mere genbrug, ét råd, hvad skulle det så være?

Ha´ god tid, og måske lidt en plan over hvad du leder efter. At shoppe genbrug kan godt være tidskrævende, da der ofte er meget at kigge igennem, så god tid hjælper. Og kig igennem, hvad du har derhjemme inden, eller hvad du mangler. Jeg er for eksempel vild med bluser med blomstermønster, så det står altid højt på min liste. Og lige nu er jeg på jagt efter en efterårsfrakke, så det kigger jeg også specifikt efter. 

Hege om genbrug i juletiden

Jeg køber meget få julegaver. Jeg har en lille familie, og vi holder det meget småt. Jeg har ikke købt genbrug i gave i år, for jeg havde fået helt specifikke ønsker, som jeg kunne finde på udsalg i efteråret. Og julepynt har jeg meget af, også fra genbrug, så det har jeg ikke købt i år. Jeg laver dog meget selv. Ellers køber jeg meget gerne julegaver i genbrug, hvis jeg er sikker på, at det er noget modtageren kan lide, ellers er det jo svært at bytte og så er det lidt spild af ressourcer alligevel. 

Gift Card image
Gavekort