#etårmedgenbrug -  Anja Aarestrup

Følg med i Anjas udfordring #etårmedgenbrug her på siden og på vores instagram 

@rodekorsgenbrug

anja

Anja Aarestrup

@anja_aarestrup

  • 47 år
  • Fra Slagelse

Min største udfordring bliver at kunne begrænse mig i mine køb - kun at købe need to have og ikke nice to have - der findes så mange fine brugte ting.

Hvad er dit forhold til genbrug?

Det er blevet en "sport", lige fra jeg har været barn har jeg været vant til at gå i genbrugstøj, det har ikke altid været sjovt, men som voksen synes jeg det er vigtigt, både for klimaet og for mig privat for at spare penge. Mine børn har gået i brugt tøj og jeg elsker at finde gode genbrugsfund. Jeg mener at vi skal væk fra en "brug og smid væk" kultur og lære at bruge ting længere, reparere osv som man gjorde i gamle dage.

Hvad er dit interesseområde?

Det er det hele - især tøj til mig selv, det er fantastisk at finde noget lækkert til en super pris og vide at jeg giver det en ny historie.

Hvilke krav har du stillet dig selv?

Jeg må gerne købe undertøj og strømper. Sko køber jeg kun brugt, hvis jeg kan se de er blevet brugt få gange, det er vigtigt at mine fødder har det godt, så dem tillader jeg mig at købe hvis det er til sport og mit arbejde.

Hvad har du sat af ambitioner for et år med genbrug?

Jeg har siden jeg startede mit sygeplejestudie besluttet KUN at købe genbrug og kun need to have (det overholder jeg dog ikke helt når jeg finder noget skønt) så faktisk har jeg tøjmæssigt kun købt et par få ting fra ny siden jeg startede for over 3 år siden og faktisk også før det. Så min ambition er at fortsætte på den måde.

Hvad tror du bliver din største udfordring med et år med genbrug?

At kunne begrænse mig i mine køb - kun at købe need to have og ikke nice to have - der findes så mange fine brugte ting.