#etårmedgenbrug -  Anja Aarestrup

Følg med i Anjas udfordring #etårmedgenbrug her på siden og på vores instagram 

@rodekorsgenbrug

anja

Anja Aarestrup

@anja_aarestrup

  • 47 år
  • Fra Slagelse

Min største udfordring bliver at kunne begrænse mig i mine køb - kun at købe need to have og ikke nice to have - der findes så mange fine brugte ting.

Hvad er dit forhold til genbrug?

Det er blevet en "sport", lige fra jeg har været barn har jeg været vant til at gå i genbrugstøj, det har ikke altid været sjovt, men som voksen synes jeg det er vigtigt, både for klimaet og for mig privat for at spare penge. Mine børn har gået i brugt tøj og jeg elsker at finde gode genbrugsfund. Jeg mener at vi skal væk fra en "brug og smid væk" kultur og lære at bruge ting længere, reparere osv som man gjorde i gamle dage.

Hvad er dit interesseområde?

Det er det hele - især tøj til mig selv, det er fantastisk at finde noget lækkert til en super pris og vide at jeg giver det en ny historie.

Hvilke krav har du stillet dig selv?

Jeg må gerne købe undertøj og strømper. Sko køber jeg kun brugt, hvis jeg kan se de er blevet brugt få gange, det er vigtigt at mine fødder har det godt, så dem tillader jeg mig at købe hvis det er til sport og mit arbejde.

Hvad har du sat af ambitioner for et år med genbrug?

Jeg har siden jeg startede mit sygeplejestudie besluttet KUN at købe genbrug og kun need to have (det overholder jeg dog ikke helt når jeg finder noget skønt) så faktisk har jeg tøjmæssigt kun købt et par få ting fra ny siden jeg startede for over 3 år siden og faktisk også før det. Så min ambition er at fortsætte på den måde.

Hvad tror du bliver din største udfordring med et år med genbrug?

At kunne begrænse mig i mine køb - kun at købe need to have og ikke nice to have - der findes så mange fine brugte ting.

Halvårsstatus

Har dine købsvaner ændret sig dette halve år?

Min udfordring er at finde specifikke ting, jeg ønsker mig, trods jeg ofte besøger mange typer genbrugsbutikker og online genbrug. Og så har jeg faktisk besluttet mig for stop af tøjkøb, da jeg reelt har rigeligt tøj, og det er en udfordring, da man kan få så mange fine ting til ingen penge.

Anja om genbrug i juletiden

Jeg elsker brugt julepynt. Hvert år køber jeg én ny ting til mit lille plastik juletræ. Julegaver køber jeg fra nyt, da jeg synes det er svært at give noget som ikke kan byttes.

Jeg synes idéen om genbrugsgaver er det helt rigtige, jeg er bare ikke nået dertil selv. Jeg køber ikke nye juleting, kun lys til mine dekorationer, alt andet er genbrug fra andre år - f.eks. en gammel træsko fra min barndom, jeg laver dekoration i hvert år.

Gift Card image
Gavekort