Mit navn er Katrine Christiansen og jeg elsker genbrug.

I samarbejde med Røde Kors vil jeg inspirere til, hvordan genbrug kan blive en del af dit hjem og din indretning på en nem og overkommelig måde. Genbrug er for mig den bedste måde at forny hjemmet på – det er unikt, det er billigt og det er bæredygtigt.

Følg Katrines genbrug og krea-liv på Instagram @katrine_christiansen

Efterårsferie fyldt med kreative genbrugssysler

Det føles næsten som om, at vi den ene dag havde sommer og plus 20 grader og næste morgen vågnede vi op til efterår, regn og kulde. Og efteråret betyder jo for rigtig mange EFTERÅRSFERIE. Den tiltrængte ferie med hygge, varme drikke og ekstra tid. Men hvad skal den ekstra tid gå med? Jeg har samlet en masse forskellige krea-projekter af genbrug her, som både børn og voksne kan hygge sig med i løbet af ferien. Min mission med denne artikel er, at så mange som overhovedet muligt kan være med! Det kræver hverken en stor krea-hjerne eller en stor krea-kasse for at være med her.

Mal på glas

Du kan altid finde en masse glas i Røde Kors – glasstager, glasskåle, vinglas, glaskarafler, glasvaser og meget mere. Jeg har samlet mig en masse glas-skatte og sat mig for at pifte dem op!

Første projekt bestod i at gøre små glasstager til fyrfadslys mere farverige. Jeg besluttede mig for at male kirsebær på mine. Den ene stage har jeg malet med en vatpind og rød maling. Jeg har malet grønne stilke med en tynd pensel med en smule maling også. Du dypper simpelthen bare vatpinden i en smule maling og laver to cirkler ved siden af hinanden. Har du ikke en tynd pensel til at lave stilke med, kan du klippe en vatpind over og bruge selve pinden til at lave en stilk på hvert kirsebær.

Den anden stage har jeg malet med en rød neglelak. På samme måde som før har jeg malet to cirkler ved siden af hinanden med neglelakken. Jeg har igen brugt en pensel til stilke, men er du så heldig at eje en grøn neglelak, kan du også sagtens bruge denne.

Mal på krukker

Jeg har været så heldig at finde en masse forskellige krukker. Krukker der ikke er super dekorative som de er, men som kan blive det hurtigt, nemt og enkelt. Du kan male lige præcis dét, du ønsker, og lige præcis dét, du har kreative evner til!

Du kan pifte dine krukker op på en masse forskellige måder. Den lilla krukke har jeg givet nyt liv med en kalktusch langs markeringen i krukken. Lerkrukken har fået en tur med en pensel og et enkelt mønster. Den lille rosa krukke er en blandingen mellem rosa og hvid maling, der er penslet tilfældigt sammen. Med en vatpind har jeg duppet rosa maling på den hvide krukke, for at lave hindbær. Sidst men ikke mindst har jeg malet små lilla stjerner med en tynd pensel på den hvide keramik skål. Alt sammen er kun til at skabe inspiration – du kan bruge lige den maling du har, de farver du har, de tuscher du har eller ud fra de redskaber, du nu har.  

Lysmanchetter af marengskys

Ud af gamle vinkarafler har jeg lavet lysestager med lysmanchetter af marengskys og blomster. Jeg kom først et lys i hver karaffel. Jeg synes tit, jeg er heldig at finde de fineste stearinlys i Røde Kors i alverdens farver. Det ene måtte jeg skære en smule til med en lille køkkenkniv. Herefter limede jeg marengskys på med en limpistol langs karaflens åbning. Til sidst satte jeg små genbrugs-blomster fast på marengskyssene. Har du ikke marengskys, kan du i stedet lime rester af fredags-slikken langs kanten, kastanjer eller tørrede blomster – det er kun fantasien der sætter grænser her.

Knagerække til børn eller barnlige sjæle

Jeg fandt en gammel kedelig knagerække i Røde Kors Tuborgvej. Samtidig fandt jeg Peter Plys greb/knager i Røde Kors Fælledvej. Jeg skruede de oprindelige knager af knagerækken. Malede knagerækken lyserød ad tre omgange. Lod malingen tørre og satte herefter Peter Plys greb/knager på. Vupti så har du en hel ny knagerække. Du kan finde alverdens greb og knager i mange af Røde Kors’ Megastore butikker. Det er bare om at gå på rov.

Spisebordsstol med nyt look

Jeg har længe haft lyst til at kaste mig ud i at ombetrække en spisebordsstol. Og det blev altså denne brune gamle stol, der måtte lægge krop til forandring. Jeg startede med at skrue selve sædet af. Herefter sleb jeg hele stolen godt ned og tørrede den over med en fugtig klud for at fjerne al savsmulden. Derefter fik den tre lag lyserød maling – det kan variere alt efter maling og farve, hvor mange lag du behøver. Mens stolen tørrede helt, ombetræk jeg sædet. Jeg klippede et stykke stof, der var ca. 10 cm større end sædet selv hele vejen rundt. Herefter strammede jeg stoffet godt op og satte det fast med en hæftemaskine. Til sidst skruede jeg sædet tilbage på stolen. Alt i alt super nemt og du får en stol med et helt andet udseende og udtryk end det oprindelige. Stoffet kunne nemt have været en gammel dug eller lignende, alt efter hvad du kan finde i Røde Kors.

Rigtig god genbrugsjagt!

Se priser

Købt i genbrug:

Diverse glas 10-45 kr.
Diverse krukker 5-35 kr.
Knagerække 40 kr.
Greb/Knager 20 kr. stk.
Stol 40 kr.
Stof 45 kr.

Ikke genbrug:

Hæftemaskine 130 kr.
Hæfteklammer 58 kr.
Sandpapir 29,95 kr.

Resten er gamle rester af diverse jeg allerede lå inde med (maling, vatpinde, marengskys osv.)

Gift Card image
Gavekort