Mit navn er Katrine Christiansen og jeg elsker genbrug.

I samarbejde med Røde Kors vil jeg inspirere til, hvordan genbrug kan blive en del af dit hjem og din indretning på en nem og overkommelig måde. Genbrug er for mig den bedste måde at forny hjemmet på – det er unikt, det er billigt og det er bæredygtigt.

Følg Katrines genbrug og krea-liv på Instagram @katrine_christiansen

BRUG DINE FUND SOM DE ER

Jeg har endnu en gang været i en af Røde Kors’ fantastiske butikker. Denne gang har jeg været på Tuborgvej i København i den nye Megastore, men jeg er sikker på, at du kan finde lignende i alle landets andre butikker.

Denne gang er fokus ikke gør-det-selv, men mere til dig, der måske ikke har lyst til at kaste dig ud i det store DIY projekt. Jeg har nemlig fundet en masse møbler og nips fra butikken, som er super fine, lige som de er og kan bruges i en masse forskellige setups. 

Første fund jeg gjorde mig, var fem seje skamler i en flot turkis farve. Jeg tænkte straks, at dem skulle jeg bruge på en eller anden måde! De er perfekte i den forstand, at de let kan stables, så de ikke fylder, men kan bruges til at sidde på, når der kommer gæster. Derudover er de bare super fine til opbevaring og til at pynte.

Børnefødselsdag

Til børnefødselsdagen har jeg brugt de turkise skamler. De kan både bruges til bord eller stole. Jeg har suppleret med sjove glas, sugerør, farverige servietter, isvaffel-glas og selvfølgelig en masse godter og slik. Du kan altid finde en masse spil og bøger til underholdningen i Røde Kors!

Billede

Teenageværelset

På teenageværelset har jeg genbrugt de turkise skamler. På værelset fungerer en skammel som skrivebordsstol, mens en anden fungere som en afsats til pynt og opbevaring. Værelset har selvfølgelig også et skrivebord, skrivebordslampe, pynt til væggene og en masse farverige nips.

Billede

Den farverige stue

Den farverige stue er selvfølgelig selvsagt spækket med en masse farver. En orange ”puf”, farverige barstole, en grafisk plakat til væggene og bare en masse farver over alt! Den orange ”puf” er en del af en stor sofa og alt efter størrelsen på stuen, så kan der suppleres op med flere sofamoduler. Er du til farver, så er der altid en masse at hente i en af Røde Kors mange butikker. Der er ofte en masse fine og farverige sager.

Billede

Kolonihaven

Den orange ”puf” går igen i kolonihaven. Her er den brugt til at skabe varme med den fine orange farve. Den er kombineret med mere afdæmpede, rolige, hyggelige og hjemlige møbler. I en kolonihave hører det sig til med en kop varm the og friske bær fra haven. Du kan altid finde et hav af fine og finurlige tekander hos Røde Kors. Du kan bruge dem som her til the eller som vase til friske blomster.

Billede

Bodegaen

Både borde og stole er genbrugt fra kolonihaven til at skabe den perfekte bodega-stemning. Står du overfor at skulle indrette din nyindkøbte café, herreværelset eller noget helt tredje, så er der er altså endnu engang en masse at finde. De brune møbler kan hurtigt afskrække nogen, men det handler altså igen om stylingen af møblerne. I kolonihaven blev de brune møbler kombineret med friske farver som grøn og orange, men her i bodegaen er der altså gået all in på de brune nuancer. Jeg synes personligt det er fedt at lave noget, som er 100% gennemført – og det må man da sige dette her er. Brune møbler, ølkrus og askebæger. Jeg har piftet det en smule op og brugt de fine Wiinblad platter til bordskånere.

Billede

Jeg har med vilje genbrugt flere ting gennem alle styles. Det er for at vise, hvordan mange ting kan bruges på flere forskellige måder. Eksempelvis så kan den orange ”puf” sagtens bruges i en farverig, moderne og klassisk indretning, men den kan også bruges til at give farve og hygge til sommerhuset, kolonihaven eller i udestuen. På samme måde kan de fine træ stole bruges til en hyggelig kolonihave-setting, på den lokale bodega, som skrivebordsstol på børneværelset eller som spisebordsstole på kollegiet. Der er et hav af muligheder med alle de møbler, du finder i din Røde Kors butik, det handler blot om at style, så det passer til din indretning!