Røde Kors har indgået samarbejde med GymDanmark om at undervise deres frivillig i førstehjælp.
Alle i Danmark skal kunne førstehjælp. Derfor har Røde Kors indgået et samarbejde med GymDanmark om at undervise deres frivillige i førstehjælp. Kurserne er tilrettelagt, så der udover den livredende førstehjælp, også er fokus på de skader, som kan opstå, når man dyrker gymnastik.

Det lærer du på førstehjælpskurset

Førstehjælpskurset er specielt designet til GymDanmarks frivillige trænere, og gennemgår både livreddende førstehjælp og førstehjælp ved tilskadekomst.

Formålet med kurset er at give deltagerne kompetencer og færdigheder inden for genoplivning ved hjertestop gennem traditionel genoplivning, samt ved brug af en hjertestarter. Derudover lærer man også, hvordan man hjælper ved de mest hyppige skader i forhold til gymnastik.

Kurset er på 6 timer, og der udstedes kursusbevis ved gennemførelse af kurset. Der kan være op til 16 deltagere på hvert hold. Kurserne afholdes af certificerede førstehjælpsinstruktører fra lokale Røde Kors afdelinger.

Efter kurset modtager man et bevis godkendt at Dansk Førstehjælpsråd.

Tilmeld dig førstehjælpskurset

Kunne du tænke dig at arrangere et gratis førstehjælpskursus i din gymnastikforening, skal du kontakte GymDanmarks kursussekretær Anita Lynge Bentved, alb@gymdanmark.dk / 4326 2604.

Sådan kommer du på førstehjælpskursus

Når I har fået en bevilling fra GymDanmark, kan I kontakte jeres lokale Røde Kors instruktør.

Find en førstehjælpsinstruktør

På kortet finder du en oversigt over de Røde Kors-afdelinger, der afholder førstehjælpskurser i nærheden af dig. Kontakt aktivitetslederen for førstehjælp og aftal sammen tid og sted for kurset.

Find en afdeling nær dig

SPØRGSMÅL TIL RØDE KORS

Er du førstehjælpsinstruktør hos Røde Kors og har du brug for at høre om samarbejdet, så ring til:

Annette Christiansen
3525 9370

Trygfonen

TRYGFONDEN STØTTER PROJEKTET

Tilbuddet er muligt ved hjælp af midler fra TrygFonden.

Gym Danmark

SPØRGSMÅL TIL GYMDANMARK

Er du frivillig i GymDanmark og har brug for at vide hvordan din afdeling får bevilliget et førstehjælpskursus, så kontakt:

Anita Lynge Bentved, alb@gymdanmark.dk / 4326 2604.