Du er ikke alene 

- få en Q-ven over telefonen

Har du brug for en at tale med i tiden efter et voldeligt forhold? Måske har du været på krisecenter eller fået anden hjælp, men har brug for at finde fodfæste og en ny start på et godt, trygt liv.

I disse Coronatider kan vi alle føle os endnu mere isolerede og have brug for en god snak. En Q-ven er en fast frivillig, du 'mødes' med over telefonen. Q-ven er for dig, der er kommet ud af det voldelige forhold.

Skriv til os, hvis du er interesseret, eller gerne vil vide mere om at få en Q-ven på afstand. Så kontakter vi dig.

Hvad kan man for eksempel tale om?

Det er helt op til dig og den frivillige, hvad I vil tale om. I kan bare tale om det, der fylder for dig lige nu. Det kunne for eksempel være:

  • familielivet i en presset tid
  • bekymringer om Corona
  • snak om, hvordan man skaber en tryg hverdag 
  • … eller bare en god snak med en anden voksen

Fakta om Q-ven 

  • Det er gratis
  • Alle frivillige har tavshedspligt
  • Alle frivillige er kvinder
  • Du aftaler med den frivillige, hvornår I skal tale sammen.

Hvor tit kan jeg tale med min Q-ven? 

Det aftaler du med din Q-ven. I kan ringe sammen en til to gange om ugen. Der kan dog være forhold, der gør, at der skal være kortere eller længere imellem.  

Hvor længe har jeg min Q-ven? 

Samtalerne fortsætter så længe, du har et behov. Hvis I bor i samme by kan det måske være, at I mødes fysisk, så længe det foregår udenfor og med afstand. Relationen mellem dig og den frivillige må meget gerne fortsætte efter Corona, hvis I begge ønsker det. 
 

Skriv til os

Hvis du vil høre mere om Q-ven kan du skrive her – så ringer eller skriver vi til dig og fortæller dig mere. Og hvis du vil – finder en Q-ven til dig.

Navn
Postnummer
Når jeg har brug for en eller anden hjælp, så ringer jeg bare til hende. Jeg er rigtig glad.

Citat fra deltager i Qnet

Hvad kan Røde Kors ellers tilbyde dig?

I nogle byer har vi også Qnet, som er netværk, hvor man mødes, spiser sammen og hygger sig med andre kvinder, børn og frivillige. Hvis du (og dine børn, hvis du har nogle) ønsker at deltage i det, når vi engang åbner efter Corona, så vil din Q-ven hjælpe dig med at finde en aktivitet i nærheden af, hvor du/I bor. Du kan læse mere om vores Qnet her

Hvem er de frivillige?

De frivillige Q-venner er både unge, ældre, studerende, pensionerede og kvinder i mange forskellige erhverv. Fælles for dem alle er, at det er kvinder med overskud og lyst til at hjælpe andre kvinder.

Tavshedspligt 

En Q-ven på afstand har tavshedspligt om, hvem du er og hvad I taler om.

Vil du vide mere om Røde Kors’ arbejde for kvinder, der har levet i et voldeligt forhold - se her.

 

Q-ven logo