Danmark smider tøjet 

For tredje år i træk slår TV 2 og Røde Kors sig sammen om Smid Tøjet Danmark. Sarah Grünewald står i spidsen for tøjindsamlingen, hvor danskerne donerer deres brugte tøj og på den måde hjælper mennesker dér, hvor der er allermest brug for det.

Fra 1. maj til 21. maj opfordrer TV 2 og Røde Kors alle til at rydde ud i klædeskabene og donere det tøj, som man ikke selv har brug for, til Smid Tøjet.

Som noget nyt i år lancerer TV 2 og Røde Kors tre Smid Tøjet-programmer, hvor Sarah Grünewald er vært. Første program bliver vist søndag 14. maj kl. 20. I programmerne dyster kendte danskere om at designe spektakulære outfits af brugt tøj. Vinderen, som findes den 21. maj, modtager en pengepræmie, som doneres til et udvalgt Røde Kors-projekt. 

 

Sådan kan du være med

 

Vi bliver glade for alle former for tøj- og tekstildonationer, men det må ikke være vådt eller snavset.

 

Brugt tøj er nødhjælp

 

Røde Kors og TV2 har sammen indført brugt tøj som danskernes nye nødhjælpsvaluta. Når danskerne smider tøjet, sørger vi i Røde Kors for, at tøjet bliver til penge, som bruges til nødhjælp og socialt arbejde ude i verden og i Danmark.

Røde Kors er verdens største hjælpeorganisation. Vi hjælper de mest sårbare mennesker i verden, uanset om de er ofre for krige og naturkatastrofer eller på andre måder udsatte.

De frivillige i Røde Kors’ genbrugsbutikker tjener hvert år millioner af kroner til hjælpearbejdet ved at sælge brugt tøj. Ved at donere dit tøj til Røde Kors, bliver du en del det fællesskab, som gør hjælpen mulig – både ude i verden og herhjemme.

Smid tøjet - det er guld værd for mennesker, der har brug for din hjælp.