Simon og hans familie fik hjælp, da alt var meget svært

Pengene var små og overskuddet meget lille i Simon Nielsens familie, da de flyttede til en ny by. Simon fortæller her om, hvordan det føles at få hjælp, når man virkelig har behov.

Produceret af: Lene Vendelbo, Vendelbo Kommunikation

Da Simon Nielsen var otte år, flyttede familien fra Lolland til Nordjylland. Simons mor ville gerne bo tættere på sin familie.

Simon, hans tre søskende og forældrene måtte sige farvel til deres venner og det meste af deres familie. Nu skulle familien bo i Hadsund. Det var hårdt, husker Simon:  

”Hvem skulle man være sammen med? Hvad skulle man lave? Den første tid havde vi ikke ret meget at lave. Jeg sad mest på mit værelse,” husker den nu 16-årige Simon tilbage.

Familien var egentlig meget social, men når man er flyttet fra alle sine venner, og ens forældre står uden arbejde, så blev der meget længere mellem spilaftenerne og de gode grin.

Vejen ind i et nyt fællesskab 

Efter to år fik familien kontakt til Røde Kors. Her blev de en del af et netværk, hvor de mødtes en gang om måneden. Fælles for alle i netværket  var, at de havde en økonomisk presset hverdag. Når de mødtes, spiste de og snakkede om løst og fast. Samtidigt fik Simons forældre også mulighed for at dele deres bekymringer om Simons lillesøster, der ikke udviklede sig, som hun skulle.

Simons familie blev også  inviteret på Røde Kors’ ferielejr om sommeren. Ferielejrene er for familier, som har brug for et afbræk fra en presset hverdag.  

Se Simon fortælle om, hvad det gjorde for familien at være på ferielejr:

1:12

Fra genert til udadvendt

Simon og hans familie har nu været på ferielejre seks gange, og mens Simon de første år var meget genert, så er han i dag blevet meget mere udadvendt.

”Det bedste ved ferielejrene er alle de nye mennesker, man lærer at kende. Og så alt det man laver – jeg har fx prøvet at rutsje i havregrød på en presenning. Det var lidt klamt, men det var sjovt.”

Økonomien er blevet bedre - men penge er ikke alt 

Det er ikke kun Simon, der har forandret sig. Hele familien er et andet og bedre sted i dag. Faren har et fast job, og hans mor er kommet i flexjob. Økonomien er blevet en del bedre. 

Hør Simon fortælle om, hvordan det er at leve i en familie, hvor pengene er små:

Familien Nielsen har atter fået overskud til at være sociale. Simon er rigtig glad, når han kan lokke hele familien at spille brætspil.

At give hjælpen videre

Simon og hans to ældre søskende er nu blevet for gamle til at komme på ferielejr. I stedet kan de nu blive frivillige. Det er Simons storesøster allerede, og Simon overvejer, om han ikke skal gå samme vej.

Se Simon fortælle om, hvorfor han gerne vil give hjælpen tilbage:

00:38

Til sommer regner Simon med, at han skal starte på gymnasiet på en matematisk-samfundsfaglig linje. Drømmen er at blive jurist. Måske også at rejse ligesom storebroren, der går på søfartsskole.

”Men det vigtigste er at have styr på pengene. Man skal ikke tage et eller andet kviklån for at komme ud at rejse.”

Familien Nielsen

  • Benny, graver kabler ned og lægger fiberrør
  • Ilsebeth, har et flexjob i en børnehave
  • Andreas, 20 år, går på søfartsskole
  • Emma, 18 år, går på FGU
  • Simon, 16 år, går i 9. klasse
  • Ida, 13 år, går på specialskole

Røde Kors' ferielejre

Røde Kors’ ferielejre er sat i verdenen for at give sårbare børnefamilier en ferieoplevelse og en mulighed for at være sammen som familie i glade og trygge rammer.

   Læs om vores ferielejre            

De hvide busser - Grafik

dehvidebusser.dk er støttet af Sportgoodsfonden 

 

STØT NU