Qnet - Bliv frivillig og støt en kvinde videre efter vold

2.000 kvinder flytter hvert år på krisecenter på grund af vold i familien. Halvdelen af kvinderne har børn med. Når de forlader krisecenteret, står kvinderne overfor at skabe en ny tilværelse for sig selv og sine børn. Det er ofte en meget vanskelig opgave. Både kvinder og børn er fortsat prægede af den vold, de har været udsat for, og det kan være svært at overskue hverdagen og den nye livssituation. Mange kommer til at bo i et nyt lokalmiljø og har måske kun lidt kontakt med venner og familie. De står meget alene og har behov for netværk og nærvær.

Derfor har Røde Kors startet Qnet - et kvindenetværk for voldsudsatte kvinder og deres børn, som ønsker støtte og netværk i tiden efter et voldeligt forhold.

Hvad skal jeg lave som frivillig?

Som frivillig er du med til at støtte en kvinde i at skabe en god hverdag for sig selv og sine børn (hvis hun har børn). I mødes to til tre gange om måneden i et par timer. Det er op til jer at aftale, hvad I vil bruge tiden til. Det kan være en snak om stort og småt, lidt praktisk hjælp til at komme på plads i det nye hjem eller følgeskab til møder i kommunen eller sociale arrangementer i byen.

Sammen med dine frivillige kollegaer er du også med til at arrangere månedlige fællesskabsaktiviteter som fællesspisning, kreative sysler og udflugter for alle kvinder og børn i Qnet.

Hvad får jeg ud af det?

Du vil opleve det meningsfulde i at hjælpe en kvinde i en socialt udsat livssituation videre i livet. Du vil blive del af et netværk af frivillige, bliver tilbudt relevante kurser, temadage og erfaringsudveksling.

Hvor lang tid tager det?

Som udgangspunkt skal du som frivillig i Qnet kunne afsætte to timer om ugen– hvilke dage og hvornår, aftaler du med den kvinde, som du hjælper. Desuden er der behov for at afsætte nogle aftentimer en gang om måneden til et fællesarrangement.

Hvordan bliver jeg frivillig?

På kortet herunder kan du finde Qnet i det område, hvor du ønsker at blive frivillig. Aktivitetlederen kan besvare spørgsmål og hjælpe dig med at blive frivillig.
 

Find din lokale kontaktperson

Fandt du ikke, hvad du søgte i kortet ovenover?

Udfyld kontaktformularerne her, så hører du fra os snarest!

Bliv frivillig nu

Udfyld formularen og bliv ringet op af en Røde Kors-medarbejder eller en frivilligleder i dit lokalområde. Sammen finder I ud af, hvilken frivilligaktivitet, der passer til dig, ud fra det du har indtastet i formularen.

Hvad er du interesseret i at hjælpe med? *

Hvilke områder er du interesseret i? *
Ovenstående område har flere forskellige aktiviteter. Vælg evt. hvilke du ønsker at være frivillig inden for.
Ensomhed
Familier, børn og unge
Asyl og integration
Sundhed, samarit og førstehjælp
Støtte til indsatte og løsladte

Når du udfylder formularen accepterer du, at Røde Kors må kontakte dig via sms, telefon og e-mail. Se Røde Kors’ politik om persondata.