Hvert år får flere tusinde flygtninge opholdstilladelse i Danmark og står overfor at skulle skabe sig en ny tilværelse ude i kommunerne. Og det er ikke let at starte forfra i et nyt land. Man føler sig alene og har brug for hjælp til alt det praktiske og til at opbygge et socialt netværk.

Som frivillig i integrationsarbejdet kan du hjælpe med at give en flygtning eller en flygtningefamilie denne vigtige gode start i lokalsamfundet.

Vi har allerede tusindvis af engagerede frivillige over hele landet, som hver dag gør en stor forskel, og du er meget velkommen til at være med!

Hvad skal jeg lave? 

Du kan både blive frivillig alene og sammen med din partner eller familie. Vi hjælper med sprog og lektier og støtter hele familier, enlige og unge uledsagede flygtninge med at finde sig til rette i lokalsamfundet. Vi træner i cykelfærdigheder, tager på udflugter, arrangerer ferielejre, mødes til sociale arrangementer, driver caféer og meget andet.

Hvad får jeg ud af det? 

Du giver et helt konkret bidrag til, at nye medborgere føler sig velkomne, og du hjælper med at svare på de spørgsmål, som opstår i mødet mellem to kulturer. Det giver indblik i måske ukendte kulturer - og du får nye venner, ofte for livet.

Hvor lang tid tager det? 

Det kan variere meget, hvor meget tid det tager, men ofte afsætter frivillige cirka et par timer om ugen.

Hvordan bliver jeg frivillig?

Find i kortet aktivitetlederen for 'Integrationsarbejdet' i det område hvor du ønsker at blive frivillig. Aktivitetlederen kan besvare spørgsmål og hjælpe dig med at blive frivillig.

Find din lokale kontaktperson

Fandt du ikke, hvad du søgte i kortet ovenover?

Udfyld kontaktformularerne her, så hører du fra os snarest!

Fortæl mig mere om at blive frivillig

Udfyld formularen og bliv ringet op af en Røde Kors-medarbejder eller en frivilligleder i dit lokalområde. Sammen finder I ud af, hvilken frivilligaktivitet, der passer til dig, ud fra det du har indtastet i formularen.

Hvad er du interesseret i at hjælpe med? *

Hvad er du interesseret i?
Ovenstående område har flere forskellige aktiviteter. Vælg evt. hvilke du ønsker at være frivillig inden for.
Ensomhed
Udsatte familier
Flygtninge
Støtte til indsatte og løsladte
Hjemløshed
Frivilligaktiviteter online
(Vælg en af de adresser, som bliver foreslået i dropdown-menuen)

Når du udfylder formularen accepterer du, at Røde Kors må kontakte dig via sms, telefon og e-mail. Se Røde Kors’ politik om persondata.  

Samtykke

Jeg giver samtykke til, at Røde Kors må behandle mine oplysninger, så længe de er relevante for arbejdet med at matche mig med en frivilligaktivitet. Mine oplysninger må deles med den relevante medarbejder eller frivillige i Røde Kors og jeg må kontaktes mhp. at følge op på min oplevelse med at melde mig som frivillig i Røde Kors.
Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage ved at skrive til blivfrivillig@rodekors.dk

 

1:27 minutes Tarek underviser de unge asylansøgere