Alfix logo

 

  • Om Alfix: Alfix er en dansk familieejet virksomhed grundlagt i 1963 og beliggende i Kolding. Virksomheden udvikler, producerer og brander produkter som spartelmasse, fliseklæber og facadepuds. Produkterne anvendes primært af murere og sælges i byggecentre og special-fliseforretninger i Norden. Læs mere om Alfix på deres hjemmeside.
     
  • Hvorfor er Alfix medlem af Røde Kors Erhvervsklub? Alfix er en værdibaseret virksomhed, hvor værdier som Ansvarlig, Troværdig og Engageret driver os i hverdagen. Vi ønsker at tage ansvar for kvaliteten af såvel produkter og byggetekniske rådgivning til kunderne, men vi ønsker også aktivt at tage et samfundsansvar. Da vi ser et oplagt værdi-match med Røde Kors og de velgørende og professionelle initiativer organisationen driver, er partnerskabet oplagt. Røde Kors har et stærkt brand som rimer på tillid, troværdighed og ansvarlighed, og derfor har vi i en lang årrække bakket op om den gode sag. Vores virksomhed har naturligvis et kommercielt sigte, men ansvarligheden bør også række ud over et økonomisk bundlinje-fokus.
     
  • Hvordan kommunikerer Alfix om deres medlemskab? Vores engagement profileres eksternt på vores hjemmeside, i nyhedsbreve samt opslag på de sociale medier. Internt har vi Erhvervspartnerskabs-diplomet hængende synligt, og vores samfundsansvar og samarbejde kommunikeres også ved personaleinformationsmøder.
     
  • Effekt i virksomheden: Internt er medarbejderne glade for at arbejde i en virksomhed, som tager samfundsansvar og udviser ordentlighed i sin adfærd. Dette afstedkommer høj anciennitet blandt Alfix medarbejderne og stor opbakning – eksempelvis på opslag på de sociale medier. Vores leverandører og kunder sætter også pris på den tryghed de får, når de samarbejder med en virksomheder, som har orden i penalhuset – også i forhold til værdierne. Derfor har vi også mange stærke og langtidsholdbare relationer med både leverandører og kunder – det giver en stabil og stærk kæde for vores værditilbud.
Thumbnail

En ansvarlig Alfix Case

Vi har etableret et godt samarbejde med ”Skatkammeret i Kolding Kommune”, hvortil vi i flere år har doneret overskudsmaterialer eksempelvis i form af kasseret og ubrugt Alfix emballage. Emballagen leveres så til Skatkammerets lager, hvorfra skoler og institutioner i kommunen gratis kan hente varerne og bruge det til arbejde med børn og unge. F.eks. har vores kasserede fugemasse papirsække fået nyt liv som kapper, udklædningsdragter, drager, urtepotteskjulere og andet kreativt i børnehaver, skoler og SFO´er i Kolding, hvor børnene har vendt emballagen for at male og udsmykke papiret. En skole uddelte eksempelvis en ubrugt Alfix fugemassesæk til samtlige 300 indskolingsbørn. Børnene fik så til opgave individuelt at forandre den til en dragt med egne kreative udfoldelser. Dragterne blev anvendt til et stort marked, hvor forældre og påhæng blev inviteret ind på skolen. Her er der ikke blot tale om recycling men nærmere upcycling. Til glæde og gavn for alle – fremfor blot at ende sit liv i kassation på en forbrænding.