Udvikling skaber vækst

De vigtigste ting i vores internationale udviklingsarbejde er sundhed og katastrofe-forebyggelse.

Thumbnail

Sundheden lider i fattige lande, hvor sygehussystemet ikke er udbygget, og folk ikke kan få lægehjælp og informationer om de mest almindelige sygdomme. En milliard mennesker i verden har ikke adgang til rent drikkevand. Dobbelt så mange mangler fornuftige toilet- og kloakforhold.

Udvikling skaber større sundhed

Arbejdet med sundhed foregår på lokalt niveau, hvor Røde Kors-frivillige bliver uddannet lokalt til at informere om, hvordan sygdomme som diarre kan undgås for eksempel ved at have latriner og grave affald ned et stykke fra huset. De frivillige fortæller, at det er vigtigt for gravide kvinder og børn under fem år at sove under et myggenet, der kan holde malariamyg ude.

Katastrofeforebyggelse handler om, at fattige ofte bor de steder, hvor katastrofer som oversvømmelser og tørke rammer igen og igen. Og gennem simple forholdsregler  og forberedelser kan man sørge for, at katastrofen ikke bliver nær så omfattende næste gang, den rammer.

Læs om, hvordan vi arbejder med kolera i Yemen

De lokale skal have ansvar for udvikling

Arbejdet med sundhed og katastrofeberedskab skal have rødder i de samfund og hos de mennesker, vi ønsker at hjælpe. Vores erfaringer viser, det er afgørende. Vi kan ikke komme med færdige løsninger, men skal lytte. Og skabe forandringer sammen.

Ofte er det simple ting som bedre hygiejne, der kan betyde en forskel, når vi taler sundhed. Viden er en forudsætning – og her skal man finde de rigtige mennesker til at sprede denne viden i samfundet. Mødre er ofte en god indgang – for de bekymrer sig oprigtigt om deres familier. Derfor er kvinder centrale i vores arbejde.

Samarbejdspartnere: