Fakta om sundhedsklinikken

Hvem står for klinikken, hvad er formålet med den og hvor ligger den? Find svar på dine spørgsmål her.

 

Hvorfor har vi åbnet en sundhedsklinik?

Fordi parterne bag sundhedsklinikken mener, at alle har ret til sundhed. I Danmark har mennesker uden opholdstilladelse ikke adgang til helt basal sundhedshjælp, og behovet for hjælp er stort. Siden vi åbnede klinikken i 2011 har vi haft over 21.772 konsultationer. 

Hvem står for klinikken?

Sundhedsklinikken drives af Røde Kors i samarbejde med Lægeforeningen og Dansk Flygtningehjælp. Det er Røde Kors, der administrerer og står for driften af sundhedsklinikken.

Hvem kan få hjælp?

Klinikken konsulterer og behandler mennesker, der ikke har lovligt ophold i Danmark eller som ikke har et gult sygesikringskort. Disse mennesker har i praksis ikke adgang til almindelig sundhedsbehandling. Konsultationerne er gratis, og den nødvendige medicin vil være gratis for de patienter, som ikke selv kan betale.

Hvem betaler for klinikken?

Klinikken er 100 procent privatfinansieret og drives som en samlet klinik med tre adresser. Derfor er vi fuldstændig afhængige af donationer og sponsorater. Ønsker din virksomhed at støtte sundhedsklinikken, eller ønsker du som privatperson at give et fast månedligt beløb, skal du kontakte sundhedsklinikken@rodekors.dk.

Hvem arbejder i klinikken?

Det er frivillige læger, sygeplejersker, jordemødre, fysioterapeuter, bioanalytikere, tandbehandlere, tolke, psykologer og speciallæger, der arbejder i klinikken. Der er 6-8 frivillige på vagt af gangen. Vi har også tilknyttet frivillige psykologer og speciallæger, som vi kan henvise patienterne til efter behov. Og vi har frivillige tolke, der kan ringes til og få tolkning via telefonen.

Hvilken hjælp yder de frivillige?

Sundhedsklinikken tilbyder den nødvendige lægebehandling, vaccinationer af børn, graviditetsundersøgelser, fysioterapi, akut tandbehandling og psykologsamtaler til de mennesker, der falder udenfor det almindelige sundhedssystem. Hvis du er gravid og ikke har et gult sundhedskort, kan du læse mere om dine muligheder her.  

Hvornår åbnede klinikken?

Klinikken åbnede i København i august 2011. I december 2013 åbnede klinikken også en afdeling i Aarhus. Senest er en klinik i Odense kommet til i december 2019.

Hvor ligger klinikken?

Både i København og i Aarhus er klinikken centralt placeret tæt på banegårdene. I Odense ligger klinikken i Odense V. Åbningstiderne i København er mandag, onsdag og torsdag kl. 17-20. I Aarhus er der åbent mandag og torsdag kl. 17-20. Klinikken i Odense har åbent hver tirsdag kl. 17-19.

For de præcise adresser kontakt sundhedsklinikken@rodekors.dk eller 3171 6164.

Giv et bidrag til sundhedsklinikken

Giv et bidrag til sundhedsklinikken