Fakta om sundhedsklinikken

Hvem står for klinikken, hvad er formålet med den og hvor ligger den? Find svar på dine spørgsmål her.

 

Hvorfor har vi åbnet en sundhedsklinik?

Fordi alle har ret til sundhed. Mennesker uden opholdstilladelse har i Danmark ikke adgang til helt basal sundhedshjælp. Og behovet for hjælp er stort. Siden vi åbnede klinikken i 2011 har vi haft over 7000 konsultationer. Det er Røde Kors, der administrerer og driver sundhedsklinikken.

Hvem kan få hjælp?

Klinikken konsulterer og behandler mennesker, der ikke har lovligt ophold i Danmark eller som ikke har et gult sygesikringskort. Disse mennesker har i praksis ikke adgang til almindelig sundhedsbehandling. Konsultationerne er gratis og den nødvendige medicin vil være gratis for de patienter, som ikke selv kan betale

Hvem betaler for klinikken?

Klinikken er 100 procent privatfinansieret og drives som en samlet klinik med to adresser. Derfor er vi fuldstændig afhængige af donationer og sponsorater. Ønsker din virksomhed at støtte sundhedsklinikken, eller ønsker du som privatperson at give et fast månedligt beløb, skal du kontakte projektleder Vibeke Lenskjold på vilen@rodekors.dk

Hvem arbejder i klinikken?

Det er frivillige læger, sygeplejersker, jordemødre, fysioterapeuter, bioanalytikere, tandbehandlere, tolke, psykologer og speciallæger, der arbejder i klinikken. Der er 6-8 frivillige på vagt af gangen. Vi har også tilknyttet frivillige psykologer og speciallæger, som vi kan henvise patienterne til efter behov. Og vi har frivillige tolke, der kan ringes til og få tolkning via telefonen.

Hvilken hjælp yder de frivillige?

Sundhedsklinikken tilbyder den nødvendige lægebehandling, vaccinationer af børn, graviditetsundersøgelser, fysioterapi, akut tandbehandling og psykologsamtaler til de mennesker, der falder udenfor det almindelige sundhedssystem.

Hvornår åbnede klinikken?

Klinikken åbnede i København i august 2011. I december 2013 åbnede klinikken også en afdeling i Aarhus.

Hvor ligger klinikken?

Både i København og i Aarhus er klinikken centralt placeret tæt på banegårdene. Åbningstiderne i København er mandag, onsdag og torsdag kl. 17-20. I Aarhus er der åbent mandag og torsdag kl. 17-20. For de præcise adresser kontakt projektleder Vibeke Lenskjold på vilen@rodekors.dk eller 3171 6164.

Giv et bidrag til sundhedsklinikken

Giv et bidrag til sundhedsklinikken