"Jeg blev så glad, da min mor sagde, vi skulle på ferielejr"

Vi sender i år flere end 800 forældre og børn på ferielejr. 11-årige Tobias Sønderskov Sørensen skal afsted for anden gang og var afsted for første gang sidste år. Her fortæller han, hvordan det var.
 

kontainer_image
Tobias Sønderskov Sørensen fortæller til Mathilde Risvig, Foto: Mathilde Bech

Jeg har holdt mig vågen hele aftenen, fordi vi skal på natløb.

Jeg har ikke prøvet at være på natløb før. På den første post skal vi nævne fem danske øer. Jeg kender godt fem danske øer, men en af de andre forældre når at sige dem før mig. Hun fortæller, at hun også var med sidste år. På en anden post skal vi kaste en bold gennem nogle ringe, og på en tredje, skal vi bukke os fremover og kaste en støvle baglæns mellem benene.

Swimmingpool og skov

Det allerbedste ved natløbet er at gå og kigge på skoven om natten og tale med min lillesøster Nana. Alting ser så anderledes ud. Det er uhyggeligt på en spændende måde. Jeg har helt ondt i fødderne bagefter. Min mor siger, at jeg kommer i seng ved et-tiden. Vi sover i en hytte med en køjeseng. Jeg sover øverst. Jeg står tidligt op, min søster sover længe. Jeg har det allerbedst, når jeg er sammen med min søster Nana og min mor.

Da min mor sidste år fortalte mig, at vi skulle på ferielejr, blev jeg glad. Hun fortalte om hytterne, og at der var swimmingpool og skov. Især det med swimmingpoolen blev jeg glad for. Jeg elsker at svømme, dykke og springe fra vipper. Min far og min halv-storebror har en gang fået mig til at springe fra tre-meter vippen. Ellers springer jeg fra et-meter vippen. Jeg skal bare have hovedet under vand. Jeg kan bedst lide at bade steder, hvor der er vipper.

Jeg kigger på fugle

Vores lejlighed er bare fin. Her er nogle mellemstore rum og en god udsigt. Jeg bor sammen med min mor og Nana. Min far ser jeg hver fjortende dag. Enten hos ham eller han kommer her. Nana og jeg har vores cykler hos ham, så når vi er der, cykler vi i skoven.

Vi har også en tagterrasse, hvor man kan slappe af. Jeg kigger på fuglene, og jeg kigger på bygningerne. Jeg kan godt lide at gå i skole. Jeg kan lide at spille fodbold eller lege med Lego med mine venner. Det kommer lidt an på, hvem det er, jeg leger med. Og jeg kan lide at lege med Nana. Vi har det fint sammen.

Men jeg kan bedst lide at være udenfor i en skov eller et sted, hvor man kan komme i vandet. De allerbedste ferier for mig er, hvis vi kan være lidt længere, end vi plejer, et sted, hvor jeg kan bade.

Forleden var vi på tur med det kvindecenter, vi har boet på. Der fortalte en frivillig, der hedder Else, min mor, at vi kan komme på ferielejr med Røde Kors igen til sommer. Det fortalte min mor mig. Jeg tror ikke, jeg sagde så meget. Jeg blev glad. Der er vist ikke swimmingpool ligesom sidste år, men der hvor vi skal være, er tæt på en strand. Det er godt.