Cykeltræning 

I Røde Kors arbejder vi for at få flere med i cykelfællesskabet ved at tilbyde frivillig cykeltræning til voksne med flygtninge- eller migrantbaggrund, der aldrig har lært at cykle. 
 

Med cyklen følger der en stor frihed til at bevæge sig hurtigt, selvstændigt og gratis rundt i lokalområdet, uden at skulle bekymre sig om bustider eller benzin, og det er en nem måde at få indført mere motion i hverdagen. Men det er ikke alle, der er vokset op med muligheden for at lære at cykle, men det vil vi lave om på.

I Røde Kors tilbyder vores frivillige cykeltræning til mennesker med flygtninge- og migrantbaggrund, der aldrig har lært at cykle, og som har lyst til at lære det og mangler det i deres hverdag. Det kan også være, du læser til social- og sundhedshjælper, hvor cykelfærdigheder er et krav. Træningsforløbene strækker sig oftest over en sæson, og vi træner oftest både forår og efterår. Her lærer kursister at balancere og beherske cyklen, samt at orientere og begå sig sikkert i trafikken. Nogle steder tilbyder vores frivillige også individuel cykeltræning, hvis der ikke allerede tilbydes træningshold.

Sådan siger vores cykelkursister

Hør vores cykelkursister fortælle om, hvordan de oplever at cykle, og hvorfor de gør det.

 

Vi arbejder aktivt for at fremme hverdagscykling!

Med hjælp fra eksperter, frivillige og deltagere har vi tilvejebragt ny viden om, hvordan cykeltræning bedst tilrettelægges for mennesker med flygtninge- og indvandrerbaggrund, så det er både trygt og resultatskabende. Det er med udgangspunkt heri, at vi har tilrettelagt vores cykeltræning, som vi samtidig håber, kan inspirere flere i og uden for Røde Kors til at etablere og udbrede cykeltræning, så vi kan få flere med i cykelfælleskabet.  

Få inspiration til jeres cykeltræning

Med vores håndbog om cykeltræning ønsker vi at gøre vores erfaring tilgængelig for alle, der er interesseret i at fremme hverdagscykling. I den kan du få viden og inspiration til at tilrettelægge jeres egen cykeltræning, så vi kan få flere i sadlen og med i cykelfællesskabet. Download den her.

Find en afdeling, der tilbyder cykeltræningsforløb

Vil du give cykeltræningen medvind eller tale om et muligt samarbejde? 

Så kan du skrive til os på cykelskole@rodekors.dk, og du hører fra os snarest.