Røde Kors og Coop:
Sammen har vi en stor styrke

Værdierne fællesskab, forening og frivillighed binder Røde Kors og Coop sammen i deres partnerskab. Samtidig har begge parter også en stor styrke nationalt og i de lokale foreninger. Sammen når Røde Kors og Coop bredt ud og kan engagere både medarbejdere og kunder over hele landet i at gøre en forskel.

Julehjælp

I julen kan isolationen føles ekstra stor. Mens de fleste børn og voksne glæder sig til julen, er højtiden for udsatte familier ofte forbundet med ekstra store bekymringer. Der er ikke råd til julemiddag, juletræ eller gaver til børnene. Med julehjælpen kan vi give børnene og deres familier noget at samles om og glædes over i juletiden. Derfor giver Coop deres kunder mulighed for at samle ind til julehjælp til økonomisk trængte børnefamilier i de fysiske butikker ved blandt andet at sælge stregkodekuponer. Derudover giver Coop sine medlemmer mulighed for at støtte online i deres app, medlemsmail, Facebook og tilbudsavisen. Familierne får typisk et gavekort til Coop på 900 kr. og en lille gave til børnene, så både børn og voksne får en god juleaften.

Coop - støt ofrene for krigen i Ukraine Kupon

Katastrofer

Akutte katastrofer koster ofte menneskeliv, efterlader mennesker uden hjem og uden mulighed for at få opfyldt de mest basale behov. Når katastrofen rammer, er den akutte hjælp livsvigtig. Derfor har Coop lavet katastrofeindsamlinger for at støtte Røde Kors’ akutte respons. Det gjorde Coop blandt andet, da konflikten eskalerede i Ukraine, og millioner af menneskers hverdag endte i kaos. Medarbejderne og kunderne i Coop samlede mere end 7 millioner kroner ind til Røde Kors’ arbejde i Ukraine ved blandt andet at sælge stregkodekuponer ved kasserne i butikkerne til fordel for de krigshærgede familier.

Feriehjælp

Alle børn har brug for et fællesskab og et pusterum. Ikke mindst udsatte børn i Danmark. Børn af voldsramte kvinder og børn i trængte familier. Børn, der i forvejen har en svær og presset hverdag. Deres familier har ikke overskud eller råd til oplevelser som at komme på ferie eller tage på udflugter. Derfor støtter Coop feriehjælp til børnefamilier i Røde Kors’ familieaktiviteter ved at samle ind online i Coops app, medlemsmail, Facebook og tilbudsavisen og med stregkodekuponer i de fysiske butikker. På den måde er Coops medarbejdere og kunder med til at give udsatte børnefamilier over hele landet et fællesskab og gode oplevelser for livet.

 

Børn der leger
Modelfoto - mand og  kvinde sidder ved julebord

Julevenner

Julen er for mange en højtid præget af glæde og samvær med familie og venner. Men for nogle er julen en tilbagevendende begivenhed fyldt med bekymringer. Det kan være hårdt og ensomt at sidde ufrivilligt alene juleaften. Det sætter Coop fokus på i 365discout-butikkerne med oplysningsmateriale om Julevenner, som er en aktivitet af Røde Kors og Boblberg. I Julevenner åbner juleværter deres hjem for medmennesker, der ufrivilligt sidder alene juleaften. Coop sælger også Til- og Fra-kort formet som julehjerter i 365discount-butikkerne for at samle ind til, at ingen ufrivilligt skal tilbringe juleaften alene.

”Et samarbejde skal være let at involvere medarbejdere og kunder i, og det er lykkedes rigtig godt i samarbejdet med Røde Kors. Det skyldes ikke mindst Røde Kors’ stærke organisation og Coops direkte kontakt til sine medlemmer. Samtidig har begge parter også en stor styrke nationalt og i de lokale foreninger, og det giver derfor god mening at samarbejde. Vi har fundet ud af, at når vi slår os sammen, har vi en stor styrke og gennemslagskraft. Og ved fælles indsats kan vi hjælpe rigtig mange,” siger Ansvarlighedsdirektør i Coop, Signe Frese.

”Vi er utrolig glade for, at Coop og deres kunder vil støtte os. Det gør en helt konkret forskel for nogle af de mest udsatte i Danmark og ude i verden,” siger Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl.