Arv og testamente

Hvorfor støtte Røde Kors’ arbejde? 
Du er med til at hjælpe mennesker i nød både her i Danmark og i verdens brændpunkter. Du hjælper gennem en organisation med global rækkevidde og mere end 150 års erfaring med at hjælpe mennesker i nød.

Hvad er fordelene ved at testamentere til Røde Kors?
Din arv er med til at sikre humanitær hjælp uafhængigt af religion, nationalitet og politisk ståsted - også den dag, du ikke selv kan give en hånd med. Desuden går dine penge ubeskåret til hjælpearbejdet, uden at der skal betales en arveafgift.

Er det rigtigt, at I hjælper mig med at lave et testamente?
Hvis du vælger at testamentere til Røde Kors, dækker vi advokatomkostninger til at oprette eller tilrette et almindeligt testamente. Du er velkommen til at læse mere om, hvad du skal gøre for at oprette et testamente her: Sådan opretter du et testamente

Hvor meget går til administration, og passer I godt på mine penge?
Vi er optaget af at give mest mulig hjælp for pengene, og vi driver en organisation, der har ekspertviden om, hvordan man hjælper bedst. 6 procent af budgettet går til administration. Se mere om, hvordan vi bruger pengene her.

Hvordan kan jeg oprette et testamente?
Du kan orientere dig i vores korte guide, eller skrive dine kontaktoplysninger i feltet til højre på siden. Så kontakter vi dig inden for nærmeste fremtid.

Bliv ringet op

VIDSTE DU AT:

  • Det er gratis at oprette eller tilrette dit testamente, hvis du betænker Røde Kors. Bed advokaten om at sende regningen til os.
  • Du kan testamentere til et bestemt projekt eller en sag hos Røde Kors.
  • I et testamente kan du tilgodese både venner, familie og velgørenhed på samme tid.
  • Du kan testamentere både store og små beløb, ejendom eller genstande til Røde Kors. 
  • Du kan oprette et gratis legat til fordel for Røde Kors gennem Legal Desk, uanset om du allerede har et testamente eller ej.

Opret nemt og gratis et legat til Røde Kors

Røde Kors har indgået et samarbejde med Legal Desk som betyder, at du gratis kan oprette et legat og testere et bestemt beløb til Røde Kors’ arbejde. Et legat kan oprettes uanset om du allerede har skrevet testamente eller ej. Vi er meget taknemmelige, hvis du ønsker at støtte os ved at udfylde den korte formular her

På Legal Desks hjemmeside kan du læse mere om, hvad et legat er, og hvordan du kan oprette et. Her kan du også finde en introduktion til at skrive testamente
Når du har oprettet legatet, skal det underskrives foran en notar eller foran vitterlighedsvidner, som du selv vælger. 

I de fleste tilfælde skal dine nærmeste betale arveafgift af den arv, de modtager. Du kan her beregne, hvor stor denne afgift er. Hvis du ønsker at støtte os og samtidig efterlade mere til dine arvinger, anbefaler vi desuden, at du ser denne video, som beskriver 30%-løsningen.