Fælles idrætsdag i Center Avnstrup

Af Susan Hoffman

Fire lokale idrætsforeninger deltog i Røde Kors’ idrætsdag for børnene på Center Avnstrup og kunne konstatere to ting: Børnene på udrejsecenteret elsker at bevæge sig – og det vil foreningerne gerne hjælpe dem med.

Center Avnstrup

Idrætsdagen var en del af projektet ON THE MOVE – et bevægelsesprojekt for børn på Røde Kors’ asylcentre, som Novo nordisk Fonden har bevilget fem millioner kroner til.

I løbet af dagen den første lørdag i september kunne centerets børn afprøve flere forskellige sportsgrene: Håndbold, badminton, fodbold og basket. På den måde fik de indblik i, hvilke muligheder, der er for at træne i de lokale klubber.

Især håndboldtræner Inger-Lis Westergaard fra Såby-Hvalsø håndboldklub var positivt overrasket over børnenes talent for håndbold. De kom faktisk godt ind i spillet på bare en halv time, fortæller hun og håber på at se børnene til træning. 

Også formand og ungdomstræner Søren Kofoed fra Hvalsø Badminton club 81 håber på at se børn fra Center Avnstrup til badminton-træning. Center Avnstrup er en del af lokalområdet, og børnene er velkomne i vores klub, sagde han.