Stærkere indsats i Syriens nabolande kan ses på årsregnskab 2017 fra Røde Kors

I Danmark vokser indsatsen for at hjælpe sårbare og udsatte familier, og i udlandet er hjælpearbejdet øget markant i 2017. I alt har Røde Kors hjulpet mennesker i nød for 1,3 mia. kr. i 2017.

Prisen for det samlede hjælpearbejde, som blev udført af Røde Kors i 2017, løb op i 1,3 mia. kr.
Det er et lille fald i forhold til året før, viser det netop offentliggjorte årsregnskab. Regnskabet afspejler, at udgifter til arbejdet med at modtage og indkvartere asylansøgere i Danmark er blevet mindre, fordi der kommer færre asylansøgere til landet.
Til gengæld har indsatsen for at skabe bedre levevilkår for flygtninge fra verdens konflikt og katastrofe-områder ikke været større, og samlet er udgifterne til det internationale hjælpearbejde steget med mere end 200 mio. kr. fra året før til over 730 mio. kr.
Indsatsen i 2017 var præget af meget komplekse konflikter, ikke mindst i Syrien og Yemen, og af naturkatastrofer i bla. Caribien. Især en stor indsats for at skabe bedre levevilkår for flygtninge i Syriens nabolande har øget aktiviteten. Sidste år var Røde Kors til stede med humanitært hjælpearbejder i 37 lande i kraft af samarbejdet med den internationale Røde Kors-bevægelse, som omfatter 17 mio. frivillige i 191 lande.
Også arbejdet med at hjælpe udsatte familier og ensomme i Danmark er i vækst, og i 2017 hjalp Røde Kors i Danmark 20% flere end året før.
 
”Vi oplever, at der er et stigende behov for den hjælp, som vores engagerede frivillige kan give sårbare familier her i Danmark. Flere og flere familier med børn oplever perioder, hvor de er så pressede, at de har brug for hjælp. Alt for mange står uden for fællesskabet, når 350.000 mennesker oplever, at de er ensomme. Hjemløshed og ensomhed er områder, hvor vores frivillige udvikler nye tilbud for at møde det behov, som de ser. Alt det sker, fordi vi har en enestående opbakning fra danskerne, som støtter både med tid og med penge,” siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl.
Hjælpearbejdet i Danmark udføres af 34.000 frivillige og er blandt andet finansieret af indtægter fra Røde Kors’ genbrugsbutikker, som igen i 2017 leverede et rekordresultat på 66 mio. kr. til hjælpearbejdet mod 63 mio. kr. året før.

Yderligere informationer

Røde Kors’ pressetelefon 3529 9699

Se årsregnskab her