Røde Kors er også en dansk beredskabsorganisation

Når katastrofen rammer, er Røde Kors mest kendt for vores evne til at handle hurtigt ude i verden. Men i Røde Kors kan vi også gøre meget, når katastrofen rammer i Danmark.

De seneste år har vi set mere voldsomme vejrforhold med tørke, storme og oversvømmelser mange steder i Danmark. Vi har haft flygtninge som krydsede grænsen, skyderier ved Krudttønden og i Field's og en COVID19-pandemi. Klimaforandringer, internationale kriser og terrortruslen er rykket langt tættere på Danmark end før og Røde Kors har en vigtig rolle at spille i disse situationer for at beskytte danskerne.

Vi er et solidt supplement til myndighedernes beredskab gennem vores mange frivillige, som kan aktiveres i hele landet. Røde Kors’ nationale katastrofeberedskab er udviklet i tæt samarbejde med de sektoransvarlige myndigheder. Vi er til stede før, under og efter en beredskabshændelse. Vi har fokus på mennesket, ikke på håndteringen af selve hændelsen.

Hvad kan vi konkret bidrage med? 

Mobilisering af Røde Kors

Vores forventede mobiliseringstid varierer alt efter ydelsen.
Kontakt via vores vagttelefon for at drøfte mobilisering af Røde Kors' beredskab.

Kontakt beredskabet 

Kontakt beredskabet via vores VAGTTELEFON på 3529 9555

Vil du hjælpe?

Ønsker du her og nu at blive frivillig i forbindelse men en aktuel krise og uden i forvejen at have tilknytning til Røde Kors beredskabet, kan du melde dig som spontanfrivillig. Som spontanfrivillig har du ikke modtaget træning forud for indsatsen, men når du møder op, vil du modtage en briefing og evt. få udleveret relevant materiale om opgaven af en fra Røde Kors.
 
LÆS MERE
 
Kontakt os på beredskab@rodekors.dk eller udfyld den digitale rekrutteringsformular her på siden, som aktiveres under kriser.  

  KONTAKT OS