Mette Lindberg er musiker og forsanger i bandet The Asteroids Galaxy Tour med hvem hun har udgivet 3 album. Hun startede sang karrieren som opvarmning til Amy Winehouse, og blev efterfølgende nomineret til årets Danske sangerinde i 2012. Mette har desuden optrådt som dommer i X factor sammen med Remee og Thomas Blackman.

Mette Lindberg er aktuel med en ny single ”Apollo” og optræder også som vært på dette års Børne MGP.

Hvad er dit forhold til genbrug?

Jeg er vokset op med, at man skal genbruge tingene. Hvis det er i stykker, skal man først prøve at fixe det, og ellers lade tingene vandre videre til venner eller til genbrug. Jeg kender INGEN, der smider tøj ud. Selv min Far samler pænt sit aflagte tøj sammen, og smider videre til genbrug. Min søster får også en del af mit tøj – og så får jeg det tilbage igen nogle år efter, og på den måde bliver det virkelig genbrugt og lever videre.

 

Som 12-årig begyndte jeg at få tøjpenge, og gik i Scala arcade-center, som lå lige over for Tivoli, for at finde tøj. Men jeg gik også i genbrugsbutikkerne efter jeg fandt ud af, at man kunne få så meget mere for pengene.

 

Genbrug blev også brugt flittigt i min tid på efterskole, da looket mere var i retning af: Det må ikke se for nyt ud.

 

At købe brugt kan også være måden af få den her meget dyre jakke som man har drømt om, men ikke har haft råd til - eller simpelthen synes er for dyr fra ny.

 

Jeg har dog ikke tålmodighed til at rode gennem en masse rækker af uoverskueligt tøj – så jeg foretrækker de butikker hvor tøjet ikke hænger for tæt, og hvor det for eksempel er hængt op i farveorden.

Hvordan kombinerer du din personlige stil med genbrugsfund?

Jeg tænker faktisk ikke så meget over, hvilket tøj der er genbrugsfund, og hvilket der ikke er. Så længe tøjet siger mig noget, så sammensætter jeg efter nogle andre kriterier der går mere på farver, print etc.

 

I de yngre år har jeg købt alt muligt indenfor genbrug – nu køber jeg nok lidt færre ting, men til gengæld lidt dyrere genbrugsfund.

Fotograf: Kristina Demant

Har du et genbrugs- eller vintagefund, du aldrig skiller dig af med?

Jeg lavede på et tidspunkt et interview og en fotosession med mit band i en genbrugsbutik i New York. Her fandt jeg en skøn fake leopard jakke med seks knapper og bindebånd. Den kostede 3.500 kroner, men butikken gav mig 60 % da dagen var omme, og jakken har jeg nu haft i 10 år - den skiller jeg mig nok aldrig af med. Jeg havde den også på i første sæson af X Faktor.

Kunne du finde på at optræde i genbrugstøj?

Det har jeg gjort masser af gange!

 

Når vi er på turné, og kommer til nye byer, tjekker jeg ofte genbrugsbutikkerne. Bl.a. har jeg købt rigtig meget i L.A. og Seattle. Det er rigtig sjovt at komme til en ny by, og se, hvad slags tøj, der er indleveret her. Det er også i de mindre byer, jeg ofte gør nogle rigtig gode fund, da der kan være forskellig opfattelse af, hvad der er fedt at tage på.

 

Til en turne sammensætter jeg f.eks. fem sæt tøj, som jeg veksler mellem til min optræden. Efterfølgende skal tøjet og jeg lige have en pause - Så enten lægges det væk , eller også giver jeg det videre.

Fotograf: Kristina Demant

Hvad er dine bedste råd til genbrugsshopping?

Giv dig tid – og lade sig inspirere af, hvad der hænger på stativerne. Når du har fundet tøjet – så lugt til det. Tøjet er ofte nyvasket, men hvis det lugter under armene, så vil det nok blive ved med at lugte. Du kan finde næsten nye sko – men sørg for at sålen ikke trådt for meget ud af den tidligere ejers svedige fod.

Hvad var årsagen til, at du sagde ja til at deltage i God Stil kampagnen, og hvad betyder det for dig at være med?

Jeg er glad for at kunne bidrage til et projekt der giver så meget mening! Og så er jeg jo selv stor tilhænger af genbrug. Vi skal passe på de ting vi har! Det er da fristende med helt nyt tøj fra en modebutik, men i en genbrugsbutik danner du din egen stil, fordi udvalget er noget helt andet, og du påvirkes ikke af, hvordan man skal se ud lige nu. På den måde bliver du både tidløs, og på samme tid, barn af din tid.

I dag samler vi ind over hele landet til mennesker i nød! Giv dit bidrag her
Gift Card image
Gavekort